ПЕРИОД КАДА ЈЕ НАТО БОМБАДАО СРБИЈУ – У СЕЋАЊЕ НА 24. МАРТ 1999. ГОДИНЕ

0
Нато

"принтскрин"

Данас када се налазимо у четвртој недељи Великог часног поста, ми се са тугом присећамо дана који је за нас био почетак мрачне олује која се у том моменту надвила над нашим небом. На данашњи дан, пре 24 године отпочела је противправна НАТО агресија на тадашњу Савезну Републику Југославију.

Присећајући се агоније кроз коју смо прошли, истовремено желећи да у нама превагне она наша хришћанска – светосавска нота, обратили смо се познатој италијанској новинарки Марилини Веки са молбом да нам као неко ко потиче из једне од НАТО земаља, да своје виђење те противправне интервенције.

Очување Косова и Метохије је уставна обавеза и императив

Мишљење и став Веке вам овом приликом преносимо у целости:

“НАТО је 24. марта 1999. започео рат против тадашње Југославије: НАТО је покренуо масовне нападе на Србију без одобрења Савета безбедности Уједињених нација и не тражећи све могуће начине за мирну стабилизацију ситуације од стране међународне заједнице.

Иако је НАТО тврдио да су ваздушни удари били усмерени против југословенских војних циљева и против режима Слободана Милошевића, хиљаде цивила свих националности су страдале и погинуле и описане су као „колатерална штета“.”

Марилина Века: „Не подлежите уценама ЕУ и САД – Косово је Србија“

Косово је после 24 године неупотребљиво место где успева само илегална трговина, наставља се етничка дискриминација, а преко 250.000 људи из Аутономне Покрајине (углавном Срба) није могло да се врати у своје домове упркос присуству НАТО-а, Уједињених нација, а сада Еулекса, упркос обећањима међународне заједнице.

Поред тога, око 2.000 Срба је нестало, а по свој прилици више од 300 Срба је завршило у илегалним клиникама за вађење органа, који су завршили на међународном тржишту органа, без било какве кривичне одговорности и непоштовања од стране такозване међународне заједнице.

СРЕБРЕНИЦА УГОСТИЛА НОВОСАЂАНЕ – КУЛТУРНИ МОСТ СПОЈИО СРБЕ СА ОБЕ СТРАНЕ ДРИНЕ

Стотине српско-православних цркава претворене су у пепео пред очима међународних трупа КФОР-а као и стотине уметничких предмета, слика, фресака, а српска гробља су девастирана.

Београд – престоница Србије, пре 24 године је био циљ НАТО авиона који су седамдесет осам дана бомбардовали Србију, а и даље је рањени град.

Спалите агонију Косова и Метохије, споро умирање српске заједнице решене да остане на земљи српског народа, Косову и Метохији.

Археолози открили најсевернију српску светињу: Прича Душанове цркве крије вишевековну тајну

И данас нас разорене београдске зграде подсећају на другу страну рата, мрачно подручје које медији занемарују, сведочанство ноћне море, халуцинисану визију садашњости.

Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *