Патријарх Порфирије: Реч Цркве ће увек бити отрежњујућа и исцјељујућа

0
Порфирије

СПЦ

Његова светост патријарх српски Порфирије рекао је на почетку заседања Светог архијерејског Сабора Српске православне цркве да ће понекад реч Цркве наизглед бити опора и горка, а понекад блага, али да ће бити реч Христова, што значи да ће увек бити отрежњујућа и исцјељујућа.

Ђурђев: Патријархове речи ван контекста ваде они којима је животни позив борба против српске цркве, народа и језика!

Патријарх Порфирије истакао је да се Сабор сабира, има за циљ и моли се Богу да оним што је вечно и истинито преображава свет и од света чини цркву.

– Понекад ће реч Цркве наизглед бити опора и горка а понекад блага, међутим увек ће бити реч Христова, а то значи увек ће бити отрежњујућа и исцељујућа – рекао је његова светост.

Он је зажелео да Сабор, уз Божију помоћ протекне у миру, међусобном разумевању, у љубави, преноси телевизија „Храм“.

НОВОСАДСКОЈ ЈАВНОСТИ ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: „НЕМА ПРЕДАЈЕ, КОСОВО ЈЕ СРБИЈА“

– Нека протекне у слободи, а то значи да протекне у могућности да свако износећи своје мишљење, свој доживљај, свој став допринесе да када разговарамо о проблемима, да се проблем сагледа са сваке могуће стране, а када разговарамо о нечему што треба афирмисати да то што сведочимо буде укључен допринос свакога у једно сазвучје које јесте симфонија, али у једном гласу – истакао је патријарх Порфирије.

Његова светост председаваће сутра радним делом Светог архијерејског сабора СПЦ у крипти Светог великомученика кнеза Лазара храма Светог Саве на Врачару у Београду.

Идентитет.рс/ин4с.нет

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *