Ђурђев: Патријархове речи ван контекста ваде они којима је животни позив борба против српске цркве, народа и језика!

0
Ђурђев

За оне који већ деценијама уз помоћ новца са Запада сатанизују Српску православну цркву, гурајући директно прст у око бар 85% становништва Србије, слобода говора и људска права завршавају се тамо где почиње Српска православна црква.

Да могу, и они би, по узору на њихове комунистичке близанце, радо терали свештенике у затворе, а од цркава правили штале, али је то у данашњој национално и верски свесној Србији немогуће – овако је председник Института за политичко умрежавање, г. Ђурђев одговорио медијским нападима, како каже, лево-либералних појединаца, група и медија на његову светост патријарха српског господина Порфирија.

НОВОСАДСКОЈ ЈАВНОСТИ ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: „НЕМА ПРЕДАЈЕ, КОСОВО ЈЕ СРБИЈА“

Ђурђев је подсетио да нико из Српске православне цркве никада никоме није бранио да јавно изнесе свој став о цркви, макар то биле гнусне лажи и ђавоимане увреде, те да, исто тако, сви они којима је занимање професионално нападање српске цркве, државе, народа и језика морају бити свесни да већинска Србија данас и те како зна да узврати ударац.

,,Један од елемената који су одржали српску народну и државотворну свест током векова ропства био је српски језик. Они који Србе желе поново да виде као робље Запада би да од српској језика, једног од најстаријих у Европи, направе пародију. Црква је стала у одбрану српског језика од тоталитарне родно сензитивне идеологије и зато се води оркестрирана кампања против патријарха Порфирија” – истакао је Ђурђев.

Господин Ђурђев је уверен је да сви грађани Србије, без обзира на верску припадност, одлично знају да је патријарх српски пун очинске љубави и посебне пажње према припадницама женског пола.

Портпарол Српске Православне Цркве: И Црква се пита

,,Баш зато се бори за њих, за њихово право на мајчинство, за породичне вредности које ће од њихове деце направити честитке и радне људе, за њихово право да поносно могу да буду жене, стубови породице, народа и државе” – закључио је Ђурђев.

Подсећамо да је г. Ђурђев био укључен у велики број пројеката, од којих су поједини били од националног значаја за очување традиције и  народног предања.

Као председник Центра за развој Шајкашке, те председник формираног Одбора за повратак посмртних остатака Ђорђа Стратимировића,  г. Ђурђев дао немерљив допринос у пројекту који је за циљ имао ексхумацију и пренос посмртних остатака славнога Вожда, чији су посмртни остаци потом похрањени у Сремским Карловцима баш као што је за живота желео.

Археолози открили најсевернију српску светињу: Прича Душанове цркве крије вишевековну тајну

Дакле, као човек који својим радом даје велики допринос за очување предачког наслеђа, притом се трудећи да, колико је то могуће, трасира пут и онима који желе да корачају истим оним стопама којима су корачали славни Срби, г. Ђурђев има пуни кредибилитет да говори на тему српског идентитета и очувања истог, те је стога небројано пута до сада скретао пажњу на симптоматична писања појединих медија, који су у нашем друштву окарактерисани као “про-западни”, а чији је циљ очигледно био отворена сатанизација Српске православне цркве, која је била и остала центар српске саборности.

Идентититет.рс/пинк.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *