На православном гробљу у Клокоту поломљен споменик

0
споменик

Канцеларија за КиМ

На српском православном гробљу у Клокоту поломљен је споменик покојном Милану Нисићу, а оскрнављени споменик су затекли синови, који су случај пријавили полицији, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију.

Наводи се да је ова породична гробница подигнута 2008. године, а покојник сахрањен 2018. године, као и да је према сумњи синова, а на основу оштећења, споменик сломљен крампом.

Патријарх Порфирије личном донацијом помаже 15 студената у Хрватској

Канцеларија захтева да се починиоци овог недела хитно пронађу, а међународне мисије да делују у оквиру свог мандата и обезбеде преко потребну заштиту српском народу на КиМ, пренео је Танјуг.

Како наводи Канцеларија, ово је нажалост нови у низу случајева да се српски споменици, хумке и крстови скрнаве широм Косова и Метохије, као и на самом гробљу у Клокоту.

МИЛОШ ЈЕ ДАНИМА САМ БРАНИО СВОЈЕ СЕЛО ОД АЛБАНСКИХ ТЕРОРИСТА! Био је последњи Обилић 20. века, ЊЕГОВЕ ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ СЕ ПАМТЕ

„Очигледно је да албанским екстремистима није довољно да готово свакодневно нападају српски народ и њихову имовину са циљем да их обесхрабре у намери да остану на својим огњиштима, већ ни мртвим Србима не дају да почивају у миру”, наводе из Канцеларије за КиМ.

ЊЕГОВА СВЕТОСТ У СРПСКОЈ АТИНИ: „Од оних који су изгубили некога, никада нисам чуо једину реч мржње према онима који су зло учинили“

Такође, како кажу, овај антицивилизацијски чин најјасније осликава антисрпску хистерију и мржњу према нашем народу на простору КиМ, чији су креатори приштински политичари који ни један инцидент према Србима нису осудили.

Марилина Века: „Не подлежите уценама ЕУ и САД – Косово је Србија“

Истичу да Међународне организације и институције више не смеју да затварају очи пред оваквим вандалским чиновима, јер су они и велика срамота и на њиховом образу и антицивилизацијске тековине у 21. веку у срцу Европе.

Политика/Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *