Н1 “ДОБИО” НОВОГ ЕКСПЕРТА – СТРУЧАН ЗА СВЕ!!! Ко је нови историчар, колаборациониста?!

0
историчар

Ко је нови историчар?!

Будући да чувени луксембуршки медији и њихови сродни портали стављају наслов: Ко је нови светац СПЦ, Иринеј Ћирић, историчар каже – колаборациониста, ми постављамо питање ко је тај историчар који тврди да је Свети отац наш Иринеј, новојављени светитељ вере православне и рода српског ни мање ни више него колаборациониста.

Марилина Века: „Не подлежите уценама ЕУ и САД – Косово је Србија“

Држаћемо се њихове праксе, па га нећемо ни ми по имену спомињати. После плејаде идеолошки подобних историчара, појавио се један нови. Осим што на званичном порталу установе у којој ради не постоји ни једно слово о лику и делу овог новојављеног експерта за потребе Н1, аутономија инфо и сличних, знамо следеће: да је и то мало референци које има стекао док његов ментор Драго Његован није отишао у пензију, почетком 2020. године.

Патријарх Порфирије личном донацијом помаже 15 студената у Хрватској

историчар
Printscreen

Изгледа да поново плаћамо данак непотизму и разним другим облицима корупције која су нам много пута радили о глави као народу и као држави. Уместо да се по одласку у пензију свог ментора мало и сам потрудио и доказао, овај историчар се брже боље ставио у службу идеолошке пропаганде против свог народа на исти онај начин како је то чињено и како су нападали светитеља Иринеја после Другог светског рата.

ЊЕГОВА СВЕТОСТ У СРПСКОЈ АТИНИ: „Од оних који су изгубили некога, никада нисам чуо једину реч мржње према онима који су зло учинили“

Како већ то бива као последица болоњског система школовања и потребе идеолошко-пропагандне агенде имали смо демостацију апсолутног непознавања историјских чињеница и паушално квалификовање термина као нпр: колаборација. Контекст Другог светског рата и страхота које су задесиле српски народ, масовне одмазде и геноцид над њим по свим окупационим зонама: Сириг, Јасеновац, Логор Црвени крст у Нишу, Јадовно, Крагујевац, Краљево, Пребиловци, Јужна Бачка и тако даље, од овог историчара потпуно су занемарени. Наравно, контакти са властима са циљем спасавања српских заточеника интерпретирају се као колаборација, а за именовање у Мађарски парламент такође се не наводи под којим околностима се десило, нити да је био учесник догађаја који су одредили опстанак српског народа у Бачкој.

историчар

Зато је његова изјава сасвим у складу са агендом коју је отпочео локални новосадски радио на свом порталу, наставили грађански и независни портали. Да би читава прича била употпуњена примењен је и наведеним медијима омиљен ефекат сидрења. Ова когнитивна пристрасност је психолошки феномен који потврђује да ће прва информација коју добијемо на одређену тему бити она коју ћемо узети као основу за памћење, а она ће такође бити та која утиче на све касније одлуке. Зато имамо причу о контраверзним свецима која се већ дуже времена провлачи кроз медијски брлог.

Марилина Века: „Не подлежите уценама ЕУ и САД – Косово је Србија“

Српска православна црква као једина верска и национална институција у региону чији верници нису пристајали на окупацију, као и једина вера у региону која није била на страни нациста, нити је благосиљала геноциде као што су чинили католици и муслимани у Првом и Другом светском рату. Као таква, претња је за сваког окупатора. Због тога се непријатељи боре против ње већ неколико векова.

Данас у доба друштвених мрежа сведоци смо гомиле лажних вести искључиво против Српске православне цркве као идентитетског стуба и једине бране окупацији!

МИЛОШ ЈЕ ДАНИМА САМ БРАНИО СВОЈЕ СЕЛО ОД АЛБАНСКИХ ТЕРОРИСТА! Био је последњи Обилић 20. века, ЊЕГОВЕ ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ СЕ ПАМТЕ

Циљна групација ових агресивних лажних изјава су млади нараштаји јер 98% младих се информише преко друштвених мрежа попут Инстаграма, Фејсбука, Твитера и Јутјуба. Ту они постају лак плен за различите стратегије манипулације. Са друге стране, ситуација на интернету се брзо мења, стварајући нове опасности, па је главни задатак не само да причамо о постојећим опасностима, већ и да указујемо другима како да сами разумеју методе којима ће се од оваквог деловања заштити.

Уредништво Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *