ДРЖАВА СРБИЈА ЈЕ УМРЛА: Грађани нису обавезни да поштују законе!

0
правни поредак

printscreen Идентитет

Данас, 17.09.2022. године можемо са сигурношћу да кажемо да је држава Република Србија преминула, те да правни поредак више не постоји. Све оне прокламације о демократском друштву, правној држави која се заснива на систему који вреднује владавину права и људске слободе су данас утихнуле.

Патријарх одлучио: На свим богослужењима Молитва за светињу брака и породице, слогу и мир у нашем народу

Држава Србија је умрла! Легализовано је ново стање, стање без суверена, стање у коме је свако против свакога, тј. оно стање у коме је човек човеку вук. Иако ово можда некоме звучи претерано, онима који забадају главу у земљу застрашујуће, нажалост ово је само истина и ред је да се суочимо са њом.

Одлука којом је погажен интегритет  државне иснтитуције, па чак и одлука Уставног суда, је последњи ексер у ковчегу који се још одавно прави за слободарску Србију. Тренутни вршиоци дужности председника републике и премијера исте, су својим одлукама изиграли поверење грађана који су стварни носиоци суверености чиме су укинули правни поредак Републике Србије.

Епархија Рашко-призренска – Још једно упозорење поводом сумњивих активности организације “28. јуни”

Дакле, одлуком која је омогућила да се закони селективно примењују, те укине начело једнакости и правне сигурности, тренутни политички режим је у потпуности суспендовао целокупни правни поредак Републике Србије и довео нас у стање које је теоретичар државе и права Томас Хобс називао “bellum omnium contra omnes”, тј. природно стање без постојања државе и њене интерцвенције, оно у коме је свако против свакога а закон не постоји.

Онда када нема поверења у институције и онда када ни одлуке самих институција нису обавезујуће за све, већ само за појединце, тада грађани нису дужни да поштују ни законе нити сам Устав, из простог разлога што они више не постоје.

Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *