Званична изјава „Уједињења“ поводом неистина које су објављене на порталу Аутономија

0

Удружење „Уједињења“ је објавило званичну изјацу поводом неистина које су објављене на порталу Аутономија, а исто преносимо у целости:

„Не пада снег да покрије брег, већ да свака звер покаже свој траг.“

Колико год да ова реченица, или по онима који су се едуковали уместо да се образују, „фраза“, звучала депласирано, она је вероватно најучинковитија за опис ситуације у којој смо се, као удружење грађана које се одважило да организује промоцију књиге нашли.

Наиме, наше удружење „Уједињење“, које је идејно створено на нашем Косову и Метохији, основано је са жељом да нам омогући ефикасније деловање у раду на повезивању српског народа, те очувању богатог културног и историјског наслеђа.

Као тек основано удружење, желели смо да се јавности представимо на озбиљан и упечатљив начи, те смо због тога себи поставили високе циљеве, свесни да ћемо их остварити једино озбиљним трудом и залагањем.

Организовањем промоције књиге „Хибридни рат против Српске православне цркве“ аутора Хаџи Слободана Стојичевића, наше удружење је отпочело своје деловање, те изашло пред лице јавности баш онако како је и планирало.

Својим вишемесечним радом, успели смо да организујемо трибину која је окупила велики број граћана из различитих друштвених сфера, а на којој се између осталог појавио и Његово Преосвештенство еписког бачки г. Иринеј, који се и обратио присутнима.

Управо ово је било довољно да се по, у последње време устаљеној матрици, покрену они који у својим намерама да укаљају углед Српске православне цркве и њених поглавара, не презају ни пред чим. Тако смо имали прилику да видимо да су поједини интернет портали јуче пренели лажне вести, тврдећи да су трибину, коју смо ми организовали, обезбеђивали припадници „Ноћних вукова“, који су на промоцију књиге дошли као и сви други посетиоци.

Како је у последње време, поред антицрквене пропаганде, русофобија достигла неслућене размере, поменути портали су покушали да представе промоцију књиге „скупом СПЦ-а који су обезбеђивале десничарске организације којима је забрањен улаз у поједине европске земље“, а као темељ за те своје тврдње су искористили чињеницу да су на самој трибини биле постављене српска и руска застава.

С обзиром на то, да су ове лажне вести објављене прво на порталу под називом „Аутономија“, те чињеници да је наведени портал препознатљив по антипатриотском и антируском деловању, занима нас да ли бисмо били поштеђени прозивки, да смо уместо поменутих застава окачили симболе нацистичке формације „Азов“ чији припадници на територији Украјине чине ужасавајуће злочине над свима онима који не деле њихове погледе на свет.

Искрени да будемо, било би нам јако драго да су уредници наведене интернет странице дошли на промоцију коју је наше удружење организовало. Тако би имали прилику да од неколико говорника, који су између осталог и доктори наука, чују штошта о мрежно-центричном рату, те техникама хибридног деловања, па би на тај начин можда и могли да кроз процес „интроспекције“, за који се надамо да су чули, да увиде да су управо они ти „вукови у јагњећој кожи“ о којима аутор у својој књизи пише.

Наша жеље никада није, нити ће икада бити да промовишемо било који облик нетрпељивости, нити било чега што би могло да се нађе у колизији са прокламованим начелима нашег уставног поретка, али са друге стране скрећемо пажњу на то да је противуставно и сецесионистичко деловање инкриминисано Кривичним закоником Републике Србије, те да је за наведене активности запрећена казна од три до петнаест година затвора.

Удружење Уједињење

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *