Нови напад на Србе код Грачаничког језера: Два албанца пуцали на деветоро српских девојака и младића

0

Група од деветоро српских девојака и младића била је јуче поподне у средишту инцидента на Грачаничком језеру, када су у њиховом правцу запуцала двојица албанских младића, које је затим у размени оружане паљбе ранио полицајац који се ту случајно налазио, сазнаје „Косово онлајн“ позивајући се на Марка Петковића, једног од сведока овог догађаја.

 

Косовска* полиција је јуче објавила вест да су поподне код Грачаничког језера из ватреног оружја рањене две особе, а затим се редакцији „Косово онлајн“ јавило неколико сведока овог догађаја.

Марко Петковић из Лапљег Села који је био на језеру са групом пријатеља поводом прославе 1. маја, испричао је да су их два младића непрестано посматрали и више пута мотором поред њих пролазили.

„Зауставили су се на неколико метара од нас. Пријатељ који је био са нама је по националности Горанац, ради у полицији и говори албански језик. Пришао је до њих и замолио их да напусте место јер је ситуација била непријатна. Померили су се са тог места и зауставили недалеко од наших аутомобила и један од њих је почео да пуца из пиштоља на нас. Један од другова је повикао да се спустимо према земљи и од метака нас је заштитио кровни део каросерије аутомобила. Пријатељ полицајац је узвратио паљбу када су нападачи кренули да беже према селу Мрамор“, рекао је Петковић.

 

Након пуцњаве су позвали полицију, која је према речима Петковића дошла после 40 минута, уз образложење да нису могли да их нађу и лоцирају.

„Полиција је дошла до рањених нападача, а за нас су имали изговор да нису могли да нас пронађу. Полицајац из полицијске станице у Грачаници, иначе српске националности, био је веома непријатан према нама док нас је испитивао. Након тога су дошли полицајци из Приштине албанске националности који су били пријатни и нудили су нам храну, воду и сваку врсту помоћи“, казао је Петковић.

Бојан Рајковић, један од родитеља чија су деца била јуче на језеру, казао је да би ситуација измакла контроли са озбиљним последицама да није било њиховог пријатеља полицајца који је савесно реаговао како би их заштитио.

„Срећа, заједно у друштву се налазио полицајац који је са њима био на излету. Он је узвратио паљбом на нападаче и том приликом их је ранио како би заштитио децу. Полиција је децу испитивала у Приштини више од пет сати. У овом поступку су младићи и девојке сведоци, а случај се води против полицајца. То ми није јасно“, казао је Рајковић.

Према његовим речима, младићи и девојке су током разговора са полицајцима сазнали да је младић који је пуцао на њих добро познат полицији по инцидентима, пренео је „Косово онлајн“.

Портпарол полиције Агрон Боровци казао је за РТК2 да је полиција покренула истрагу како би разјаснила све околности овог инцидента као и да особе које су задобиле прострелне ране имају 23 и 28 година, а један полицајац се сумњичи да је пуцао на њих из ватреног оружја.

 

Izvor: Kosovo Online, in4s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *