Српска солидарност води на море децу са Косова и Метохије

0

Хуманитарна организација Српска солидарност и ове године покреће заједнички хуманитарни пројекат „Косово и Метохија је срце нашег срца” заједно са организацијом Витезови “Св.Јована Владимира” из Бара, уз подршку Канцеларија за Косово и Метохију.

Пројекат има за циљ да и ове године омогући и организује летовање за 100 наших малих хероја из енклава са Косова и Метохије. Наша браћа из Бара – Сутомора обезбедили су смештајне капацитете у хотелима и апартманима, Канцеларија за Косово и Метохију обезбедила је превоз, пратиоце и лекарску заштиту, а наша организација покушаће уз помоћ добрих људи и друштвено одговорних компанија да обезбеди финансијска средства за храну (доручак, ручак, вечеру, ужину, сладоледе и сл.), кажу из ХО Српска солидарност.

Пројектована потребна средства за завршетак акције износе 1.200.000 динара.

Намера нам је да у овом пројекту буду обухваћени ученици из социјално угрожених породица са територије АП Косова и Метохије који до сада нису били на мору. Опште је познато да је море и морска клима оно што се деци препоручује. Имајући у виду да су сви ти наши мали хероји рођени и живе у местима где у већини случајева не могу слободно да се крећу и играју са својим вршњацима због ситуације честих напада и провокација од стране албанске већине. Поред свега тога њихови родитељи у тешким условима подижу своју децу, често без струје и воде, решени да остану и опстану и својим постојањем сачувају нам нашу јужну покрајину. Обраћамо вам се са молбом да се и ви прикључите у складу са својим могућностима и подржите овај хуманитарни пројекат, наводе из ХО Српска солидарност.

Уколико желите да подржите рад организације ХО Српска солидарност, можете то урадити уплатом новчаних средстава на:

Жиро рачун: 340-11013053-38

PayPal: srpskasolidarnost@gmail.com

Инструкције за уплате на девизни рачун:

Currency tag (EUR,$,RUB…)
SWIFT CODE: GIBARS22
IBAN: RS35340000001101305338
NAME: Srpska solidarnost
ADDRESS: Beograd, Skerlićeva 12

За правна лица постоји могућност склапања уговора о донацији. За уплате из Црне Горе користити следећи рачун: НВУ ПРАВОСЛАВНО БРАТСТВО „ВИТЕЗОВИ СВ ЈОВАНА ВЛАДИМИРА” БАР 65-8828-84

Наше мало је некоме много!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *