Злочини УЧК: Марицу су силовали, унаказили, па убили пред мајчиним очима

0

Маричина мајка Марта Мирић на ћеркином гробу / Фото: ЕПА

Потресно сведочење митрополита Амфилохија о шиптарским злочинима на Косову и Метохији.

Маричина мајка Марта Мирић на ћеркином гробу / Фото: ЕПА

То је била непокретна српска девојка коју су терористи УЧК под патронатом НАТО снага силовали пред очима њене мајке, унаказили је, а онда и убили. Митрополит Амфилохије јој је тада одржао опело и сахранио је на гробљу Пећке патријаршије. Сахрањивао је он те несрећне године многе недужне српске жртве које су побиле албанске звери, али док лист “Ало” говори о несрећној Марици, у његовим очима назиру се сузе. Каже, њу су пре сахране умотали у ћебе јер нису имали ни сандук.

– Туга и јад ме обузму сваки пут када се сетим свега што је било 1999. на Косову. Прошло је 20 година, али сећам се свега, и оних несрећних које смо сахранили на гробљу Пећке патријаршије. Пред очима ми се јави јадна Марица Мирић, девојка коју су четворица Шиптара силовали, а њену мајку држали и терали да то гледа, па је пред мајком и убили. Било је међу италијанским официрима честитих људи, па су нам јавили да се то десило. Ми смо дошли, покрили је ћебетом и тако је сахранили иза Пећке патријаршије. Поред ње смо сахранили јадну старицу, коју су Албанци такође заклали тог дана. У Гораждевцу су тада убијена деца, много ужаса је било. То не сме да се заборави и ја сам покушао то што сам видео и доживео да опишем у своје четири књиге „Ново косовско распеће“.

Да ли су наше ране од НАТО бомбардовања још свеже?

– Добро је недавно рекао један од Енглеза на међународном научном скупу „Да се не заборави“. Казао је, а важно је што је он то рекао, да је то била велика срамота, да су натовци убице, као што јесу убице. Сетимо се да су убили готово стотину деце! Само је то довољно имати у виду, па да се види колики је то злочин нама учињен! Понављам ја то стално, тај злочин био је наставак нацифашистичког злочина над Европом и над светом. А нацифашизам је био наставак крсташких ратова и Наполеоновог похода на свет.

Делује ли вам да се неко покајао због учешћа у бомбардовању?

– Охрабрује то што у Европи има часних људи, који полако постају свесни шта је тада урађено, јер био је то злочин и против Европе. Само Европа која се одрекла сама себе могла је да изврши такав злочин у име европских народа и савременог света. Ми овде на Балкану нисмо прилепак Европе, него темељ истинске и праве Европе, оне коју је утемељио цар Константин. Данас је угрожена нарочито западна Европа јер је све више антихришћанска.

На питање листа “Ало”, како митрополит Амфилохије гледа на то, што је Црна Гора постала чланица злочиначког НАТО пакта, одговара:

– Много ме то потреса, али није то урадила Црна Гора, него њена власт. Црногорска власт је признала НАТО, признала и уважила убице деце. А најгоре је што они нису само убијали, они су затровали све својим проклетим бомбама, уранијумом, који ће убијати наредних више од 100 година.

Аутор: Јелена Ђондовић, лист “Ало”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *