Издати српско Косово и Метохију страшније је него убити Карађорђа!

0

Они који издају своју отаџбину и народ треба да знају шта је судбина издајника пред Богом и људима.

Свакако би могли да се науче и на основу примера Карађорђевих убица, који су веровали да поступају прагматично и рационално. Кнез Милош, који је организовао убиство Карађорђа, остао је без потомства – син Милан му је рано умро, а кнез Михаило убијен.

Династија се угасила насилном смрћу краља Александра Обреновића, који такође није имао потомака. Вујица Вулићевић се жив распадао, и умро у мукама, и то тек кад је дошао до цркве Покајнице, коју је подигао да измоли од Бога опроштај што је продао кума и Вожда.

Никола Новаковић, који је секиром насрнуо на Карађорђа док је овај спавао, полудео је, и погинуо под воденичким точком. Како сам својевремено у новинама читао, и одатле забележио, потомство је наставило да му страда. Драгутин Милетић, потомак Николе Новаковића, који је крајем XX века живео у селу Опарићу, у изјави за новине је рекао:

“Уби нас кумовска крв. Откад је мој чукундеда убио Карађорђа, на нашу кућу је бачено проклетство. Нема шта нисам радио у животу да бих нешто стекао, али не вреди. Трудили су се и моји преци. Не да нам се. Ја дуго нисам веровао те ствари. Тврдио сам да су моји били нерадници, али ме је мој пример разуверио. Покушао сам да “доскочим” судбини.

Послао сам сина из села у Рековац, али ни то није вредело. Чим је почео да ради, тешко се повредио. Тешко живи. Не може ни себи да помогне, а камоли мени.”

Па шта мисле они који издају српско Косово и Метохију, и дају нас под власт наших непријатеља из НАТО пакта?

Чему ли се они надају?

Јер издати српско Косово и Метохију страшније је него убити Карађорђа!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *