Европски парламент крши међународно право позивом да државе чланице признају КиМ

0
Европски парламент крши међународно право позивом да државе чланице признају КиМ

Не поштује међународно право, Виола фон Крамон

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) осудио је Нацрт извештаја Европског парламента о Косову, у којем се наводи да ће ЕП позвати државе чланице које нису признале независност Косова да то учине, преноси Тањуг.

Не поштује међународно право, Виола фон Крамон

У Нацрту извештаја који је припремила тзв. “известилац за Косово” Виола фон Крамон наводи се да ће Европски парламент поново позвати пет земаља ЕУ које нису признале независност тзв. “Косова” да то учине што пре.

О извештају ће се прво расправљати у Одбору за спољне послове Европског парламента, где ће се и гласати, а након тога о њему ће се расправљати и он ће се усвојити као резолуција Европског парламента током пленарне седнице.

“Косово и Метохија су саставни и неотуђиви део Србије не само по нашем Уставу, већ и по међународном праву. Верујемо да ће чланице ЕУ које нису признале лажну државу Косово остати доследне у поштовању Резолуције 1244 СБ УН, али и цивилизацијским принципима и тековинама на којима почива савремен свет”, истиче се у саопштењу ПОКС.

Покрет обнове Краљевине Србије позива државни врх да одбије “све уцене које се тичу нашег одрицања од Косова и Метохије”.

“Без тог светог дела наше земље, Европска Унија нам није ни потребна”, поручују из ПОКС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *