Крвава баба и злочинац Олбрајт, узела кравави новац на КиМ

0

Злочинац Медлин Олбрајт / Фото: ЕПА

Бивша државна секретарска САД Мадлен Олбрајт од продаје тзв. “Телекома Косова” зарадила 20 милиона евра.

Злочинац Медлин Олбрајт / Фото: ЕПА

Једна од најватренијих заговореница агресије на СРЈ 1999. године, тадашња државна секретарка САД Мадлин Олбрајт, зарадила је 20 милиона евра од продаје тзв. “Телекома Косова”, на окупираном Косову и Метохији, пишу чешки медији.

Прашки портал “Парламентарни лист” наводи да се Олбрајтова водила искључиво личним разлозима у свом залагању за бомбардовање СРЈ 1999 године, као и за стварање тзв. независног Косова. Портал наводи да је она захваљујући својим блиским везама са лидерима терористичке УЧК, пре свега са Хашимим Тачијем, после доласка међународне управе на Косово и Метохију, приватизовала телефонску компанију “Ипко“, а коју је њена компанија касније продала словеначком оператеру “Телеком Словенија“. Трансакција је извршена под одличним условима за Олбрајтову и њену компанију.

Процедура продаје телефонске компаније била је уређена тако да на конкурсу победи “Олбрајт капитал менаџмент“. Након преузимања Олбрајтова је компанију продала за 20 милиона евра.

На директно питање чешких медија да ли после 20 година мисли да је било у реду да НАТО снаге бомбардују Србију и побију више хиљада људи, међу којима и много жена и деце, Олбрајтова није показала ни трунку кајања.

 “У Југославији, Босни и на Косову и Метохији догодило се да је умрло много људи и морам да кажем да је то била трагедија, као и да смо дуго покушавали да пронађемо дипломатско решење. Ми нисмо хтели да користимо бомбе, али стварно тамо су Срби на Косову и Мњтохији убијали људе. Колико пута смо водили дипломатске преговоре, дали смо све од себе, али Срби су убијали људе само што су били муслимани”, брутално је Олбрајтова цео наш народ прогласила злочиначким, пласирајући ове изговорене лажи.

Злочинац Олбрајтова је раније упоређујући кризу на Косову и Метохији са ситуацијом у Сирији, рекла да постоји низ различитих легалних начина да САД нападну ту западноазијску државу без одобрења Савета безбедности УН.

“Мислим да има безброј различитих начина да то урадимо. Кад питате да ли је то легално – искрено, да се вратим на Косово и Метохију, систем је у неку руку рекао да оно шта смо урадили тамо није легално, али је било правично. Увек сам веровала да смо бољи у мулилатералним него унилатералним акцијама. Али, постоје други начини да се то схвати и изађе из слепе улице Савета безбедности”, акључила ратни злочинац Медлин Олбрајт.

Злочинац Медлин Олбрајт, никад није одговарала за своје монструозне злочине и никада није проглашена ратним злочинцем, што несумњиво и јесте. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *