Фото: Српска солидарност

Већ пуних шест година постоји хуманитарна организација “Српска солидарност”, чији се рад заснива на пружању помоћи социјално угроженом становништву на територији Србије, али мало већи број акција усмерен је ка нашем народу у нашој јужној покрајни Косово и Метохија који живи у енклавама.

Заједно са НВУ „Ступови“ из Црне Горе и канцеларијом за Косово и Метохују владе Републике Србије у јуну месецу, “Српска солидарност” је спровела први део пројекта „КОСОВО ЈЕ СРЦЕ НАШЕГ СРЦА“ и одвели 100 малишана из енклава са Косова и Метохије на летовање у Црну Гору – Сутомору у јуну месецу.

Захваљујући људима добре воље, компанијама које су подржале овај пројекат, као и домаћинима у Сутомору, ова хуманитарна организација је приредила незаборавно летовање за децу са Косова и Метохије. Већина њих је први пут угледала море, њихови осмеси, срећа и радост која је свакодневно била присутна на лицима малих хероја је наша победа, а уједно нам даје снагу на наставимо даље, наводе из ове организације.

Фото: Српска солидарност

Намера ове хуманитарне организације је да овај пројекат наставе и у септрембру, да одведу још 100 деце на летовање, где ће бити обухваћени ђаци основци и студенти из социјално угрожених породица из енклава јужно од Ибра са територије АП Косово и Метохија. План је да децу воде у две групе прва од 1.09. до 08.09.2021 а друга група од 08.09. до 16.09.2021. године. Опште је познато да је море, морска клима нешто најбоље што се препоручује деци.

Фото: Српска солидарност

Имајући у виду да су сви ти наши мали хероји рођени и живе у окружењу где у већини случајева не могу слободно да се крећу и играју са својим вршњацима због ситуације честих напада и провокација од стране албанске већине која на сваком кораку показује своју намеру да их протера са њихових вековних огњишта. Поред свега тога њихови родитељи у тешким условима подижу своју децу често без стује и воде, решени да остану, опстану и својим постојањем сачувају нам нашу јужну покрајну.

Фото: Српска солидарност

Позивамо Вас да и Ви учествујете у овој хуманитарној акцији и самим тим и ви будете део ње, и омогућите, овој деци да бар на седам дана колико је могуће забораве на своју сурову свакодневницу.

Из ХО “Српска солидарност” наводе да су до сада обезбедили смештај, превоз, излете, здравствену заштиту, школу пливања, креативне радионице, ужину, слаткише, сланише, сокове и воће. Потребна су им финансиска средства за сва три оброка за 100 ђака и њихове пратиоце. Потребан износ је 1.050.000 динара.

Свако ко жели у складу са својим могућностима може подржати овај хуманитарни пројекат уплатом на жиро рачун:

340-11013053-38 или путем PayPal на srpskasolisarnost@gmail.com или преко девизног рачуна инстукције:

Currency tag ( EUR,$,RUB…) SWIFT CODE:GIBARS22 IBAN: RS35340000001101305338
NAME: Spska solidarnost ADDRESS: Beograd, Skerlićeva 12

Акција траје до 25.08.2021.

За све потребне информације можете контактирати Бранка Антића на телефон:  060/661-61-91

Све наше досадашње акције можете видети на сајту srpskasolidarnost.com као и на фејсбук страници, инстаграму, твитеру и YouTube каналу ХО “Српска солидарност”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *