Шта је “црна кућа” у Новом Саду?

0

Фото: istraga.rs

У улици Војводе Бојовића 13 у Новом Саду налази се кућа у којој се окупљају војвођански сепаратисти, невладине организације и други провокатори, та кућа у којој се окупљају ова лица има један морбидни назив, зове се “Црна кућа”.

Шта је Црна кућа?

Немачка невладине организација “Shuler Helfen Leben” из Берлина донирала је 2007. године 210.000 евра за оснивање ове куће. “Црну кућу” су основале следеће невладине организације “Кружок”, “Центар за нове медије” и “Алтернативна културна организација”. Један од задатака “Црне куће” како пише у њиховом прогласу је борба против српског национализма. “Црна кућа” је добила овај назив због своје морбидне црне фасаде у коју је офарбана. Такође одређени извори говоре да црна боја фасаде и жути зидови унутар саме куће треба да покажу њихову оданост Хабзбуршкој монархији (боје заставе), Аустроугарској.

Исто тако треба додати да назив “Црна кућа” је и назив старог затвора у Бањалуци који су Аустроугари основали 1889. године. У том затвору су били заточени Срби који су били против Аустроугарске окупације. Ово је још један доказ како војвођански сепаратисти нису опростили Србији уништење Аустроугарске и припајање Војводине. У “Црној кући” окупљају се сви истакнути вовјођански сепаратисти. У њој војвођански сепаратисти праве своје састанке, праве своје забаве, прикупљају средства за свој рад. Такође раде и једну опасну ствар, врбују младе људе за своје идеје. Један од редовних посетилаца “Црне куће” је и Недим Сејдиновић истакнути војвођански сепаратиста провокатор.

Недим Сејдиновић муслиман из Тузле који живи у Новом Саду. По занимању је тзв. новинар, књижевник и главни и одговорни уредник антисрпског портала “Аутономија” и оснивач и главни уредник издавачке куће „Цензура”.

Према објави на Твитеру, војвођански сепаратисти, НВО и Антифа прикупили су новац за нову антисрпску кампању.

За неупућене, Црна кућа је основана од стране немачке НВО, док се активности такође финансирају од стране Сорошевог отвореног друштва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *