Детаљ психолошког рата…

0

Фото: Shutterstock

Уколико унесете у Гугл претраживач “рат у Крајини” алгоритам ће то аутоматски пребацити на “рат у Хрватској”.

Зашто је нашим непријатељима веома битно да се увек и свугде наглашава, говорећи о рату на тој територији, да је у питању Хрватска а не Крајина?

Сасвим је (нажалост) неспорно да је та територија у којој су спровођена ратна дејства данас саставни део међународно признате државе под именом “Република Хрватска” која је (нажалост) чланица УН и свакако чланица ЕУ и НАТО пакта. Међутим преко 99% ратних дејстава на територији те садашње државе спровођено је на подручју Републике Српске Крајине (“Бљесак”, “Олуја” итд.) и српских аутономних области (пре свега у Славонији “Откос” и “Оркан”) где је спроведен дословно геноцид над Србима по дефиницији геноцида а свега 1% ратних дејстава се десио у ванкрајинским деловима данашње Хрватске.

Другим речима – рат је био у оним подручјима данашње Хрватске у којима је живело српско православно становништво као већинско и које је тамо било аутохтоно и конститутивно. Та територија је Крајина!
Када се каже “рат у Крајини” психолошки ефекат је јасан -у питању је рат на земљи Срба Крајишника, рат у којем су Хрвати агресори а Срби браниоци својих села и градова, кућа и цркава, гробаља и споменика.
Дакле “рат у Крајини” је праведни рат српског народа на сопствени опстанак.

Када се потенцира да је “рат у Хрватској” психолошки ефекат је такође јасан – рат је био у држави Хрвата, на земљи која припада Хрватима, тамо код “њих” а не код “нас”, они су се “бранили” а ми смо “нападали”, они су “жртве” а ми смо “агресори”.

Како време буде пролазило овај ефекат ће потпуно срасти са свешћу Срба, поготово млађих генерација које не одрастају са свешћу да су српске земље такође и Далмација, Лика, Кордун, Банија, Славонија, Барања..да је Вуковар наш, да је Книн наш, да је тамо Јасеновац као највеће стратиште српског народа итд.

Под оволиком силном машинеријом антисрпских медија и несветосавног школства, тог устаљеног антисрпског наратива који даје резултате управо онакве какве је окупатор и замислио ни не чуди одушевљење код многих Срба због уклањања и преименовања улица које носе имена по местима из Крајине јер “то је Хрватска и не треба нам, то није наше, ни они немају улице по нашим градовима и планинама” и мноштво других сличних несвесних аутодеструктивних размишљања. Циљ и јесте да се Крајина потпуно избрише из свести сваког Србина и да се то све тамо представи као Хрватска и хрватско.

Међутим, рат ЈЕСТЕ био у Крајини јер су готово сва ратна дејства била на њеној територији а НИЈЕ био у нпр. Загребу, Сплиту, Ријеци, Пули…

То што је Хрватска окупирала Крајину и сада спаљене и оштећене српске објекте свету представља као “доказ и последице тзв. српске агресије” је њихова политика и у томе ми ни по коју цену не смемо да саучествујемо! Без обзира што је нажалост Србија признала независност Хрватске и тиме аутоматски изругала Крајину и подржала њену окупацију и истребљење тамошњих Срба. Управо због борбе за истину и правду морамо увек и свугде наглашавати да је постојао рат у Крајини а да нам се гади на саму реч “Хрватска” и то са добраним разлогом.

П.С. Ако у Гугл претраживач унесете нпр. “Рат у Србији” алгоритам вам неће приказивати Косово, нарочито не у почетним странама. Ту већ треба прецизно да укуцате “рат на Косову”. Све вам је јасно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *