За кога ради новинарка злонамерног радија “Слободна Европа”?

0

Фото: Присмотра

Свако ко чита портал “Радио Слободна Европа” зна да на овом порталу сваке недеље изађе бар по један текст о томе како су Срби ратни злочинци.

Фото: Присмотра

Ако погледамо уназад месец дана, текстови у којима су Срби приказани као ратни злочинци излазили су: два текста 4. децембра, један текст 23. новембра, један текст 12. новембра, један текст 7. новембра. То је пет текстова за месец дана. Ако пажљивије погледамо ове наручене текстове, видећемо да ове текстове пише једна те иста особа. Све ове текстове пише новинарка Ива Мартиновић.

Ко је Ива Мартиновић?

Ива Мартиновић је новинарка радија “Слободна Европа”. Завршила је Филозофски факултет у Београду. На порталу “Радио Слободна Европа” ради од 2007. године. Ове године Ива Мартиновић је написала преко 40 текстова на порталу ” Радија Слободна Европа”, од тога 15 текстова окривљује Србе за наводне ратне злочине у региону. Што се тиче њених текстова најчешће нам сервира бошњачку и шиптарску пропаганду о измишљеним злочинима у Босни и херцеговини и на окупираној српској покрајини Косову и Метохији. Познато је да сви новинари “Радија Слободне Евопе” добијају апанаже из иностранства.

У јуну ове године Ива Мартиновић је правила видео прилог о изложби ратних дневника Ратка Младића. Ову изложбу је направио Владимир Миладиновић који је познат по изложбама у којима Србе приказује као ратне злочинце. Ива Мартиновић поред тога што пише текстове против Србије такође обилази и разне антисрпске изложбе. У једном од својих интервјуа Ива Мартиновић је рекла да Србија подрива Босну и Херцеговину и да руши Дејтонски споразум. По њој се Република Српска треба укинути јер је геноцидна творевина. У својим текстовима је такође нападала владике Српске Православне Цркве који по њој такође раде против Босне и Херцеговине и Бошњака.

Ива Мартиновић је чест гост свих антисрпских манифестација у Београду, она је виђена на Албанском фестивалу “Мирдита, добар дан” у Београду, чест је гост “Центра за културну деконтаминацију”, долази на изложбе и представе у којима су приказани Срби ратни злочинци, учествује на трибинама о наводном геноциду у Сребреници. Она је такође чест гост у Сарајеву и у Приштини где је тамошњи медији често позивају да даје антисрпске изјаве.

Извор: prismotra.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *