СРАМОТА: РК “Борац” из Бања Луке признао “Косова репубљик”

0

Срамота РК "Борац" из Бања Луке

Рукометаши, Рукометног клуба Борац из Бања Луке, у трећем колу EHF Европа купа играће против екипе тзв. Беса Фамгаса из Пећи, у Пећи. Овим поступком рукометаши Борца и његово руководство забијају нож у леђа Србима са Косова и Метохије, као и званичној политици Републике Српске, БиХ и Србије.

Срамота РК “Борац” из Бања Луке

Овакав поступак поред тога што је сраман и издајнички баца неопериву љагу на, очигледно, некад успешан бањалучки клуб. Како би ови спортисти из Републике Српске играли у Пећи потребна је виза тзв. Косова. Имајући у виду да ће у њиховим пасошима стајати одобрена виза за улазак у ту самопроглашену “државу”, тај клуб и његови чланови директно признају тзв. “Косово”.

Да ли ће играчи, који играју у петак обићи једину српску породицу која живи у Пећи или можда Пећку патријаршију, коју ће им домаћини презентовати као културно богатсво тзв. “Косова”? Можда ће вам показати место страдања Срба, међу којима је и кафе-бар Панда? Хоћете ли им упалити свеће, од воска? Такве свеће понесите из Бањалуке, јер их тамо нећете наћи. Да ли ће вас одвести на српско гробље да вам покажу како су га „очували“ од терориста који владају на КиМ?

Неке игре се једноставно не играју! Не игра се са болом српског народа са Космета. Сваки корак који направите на Космету, на основу виза тзв. “Косова” срушили сте још један споменик, протерали сте још једну српску душу са свете српске земље и то уз осмех док дајете гол. Да ли сте бол српског народа и Републике Српске већ заборавили? Како то да сте ви заборавили шта значи бити протеран са вековних огњишта или желите да се подсетите на згаришту спаљених и порушених српских гробова, цркава, манастира, огњишта. Узалуд се надате, тамо вас неће одвести!

Хоћете ли се том приликом сетити и Срђана Перовића, капетана српске полиције из Пећи кога су 06. јула 1998. године отели и зверски мучили, секли му уши, нос, полни орган…? Да ли вам довољно страшно звучи? Хоће ли вас одвести у Лођу да вам испричају о том страшном злочину? Неће, јер ћете злочинце можда сретати по граду. Да ли ћете на утакмици захтевати да вам пуштају песму „Онамо, `намо“, док вас на полувремену подсећа „виза“ где сте дошли? Хоће ли вас одвести у туристички обилазак Ђаковице, да обиђете српске монахиње које већ 20 година нису изашле из порте због оних који вам дадоше печат да можете играти или до Зочишта да видите српску сузу исплакану и изграђену након што су минирали манастир, опет исти они који вам дадоше визу?

Ово су слова апела да ипак имате бар мало стида што нисте ни тражили да играте на неутралном терену, већ у пасош релативизујете независнот тзв. “Косова”. Поред вређања српских жртава и поред тога што се својим домаћинима већ узвратили позив за добродошлицу, радите и против званичне политике Републилке Српске. Ја ћу вам опростити, жив сам! Да ли ће вам опростити мучени Срби и оних који сузе пустише за њима!?

Извор: Филип Фићовић / vidovdan.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *