Ко су Срби који раде на сакривању шиптарских злочина над Србима?

0

Крајем маја прошле године одржан је састанак 20 невладиних организација окупљених око организације “Три слободе”. На овом састанку је предложено да се мора радити на забрани приказивања документарног филма о погрому Срба на Косову и Метохији 17. марта 2004. године у основним и средњим школама. Ко су људи који стоје иза овог плана да се сакрију злочини над Србима 2004. године?

Фото: prismotra.net

Прва на састанку говорила је Маја Стојановић из “Грађанских иницијатива”. Она је извршни директор невладине организације која је само у протекле две године добила 700.000 евра из иностранства.

Маја Стојановић / Фото: Присмотра

Тим средствима финансирају се акције “Грађанске иницијативе”, као што су заташкивање злочина 2004. године над Србима у којима је убијено 28 Срба, 900 претучено и 4.000 протерано са Косова и Метохије. Маја Стојановић је била активна и политички, 2017. године учествовала је у штабу Саше Јанковића на председничким изборима.

Иван Ђурић је други говорник на том срамотном састанку. Он је члан невладине организације “Иницијатива младих за људска права”. Учествовао је у више провокација у Београду са транспарентима на којима је писало да су Срби злочинци. На састанку је осудио називање Албанаца са Косова и Метохије, Шиптарима.

Иван Ђурић / Фото: Присмотра

Оно што Иван Ђурић не зна, да Албанци који живе у Албанији , сами називају Албанце са Косова и Метохије Шиптарима.

Милена Васић из “Јукома” је трећи говорник на овом састанку. С обзиром да је по струци правник, није се усудила да постави питање процесуирања албанских терориста због њихових злочина.

Милена Васић

Уместо тога, наставила је праксу претходних говорника да напада Србију. На крају састанка говорници су се сложили да Срби гледају Албанце као нижа бића. Њихови финансијери били су задовољни њиховим радом и обећали им нове донације за нове провокације Србије, пише портал prismotra.net.

Аутор: prismotra.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *