(ВИДЕО) ПОДСЕЋАЊЕ Владика Атанасије: Срби се не враћају, Косовом управљају Вучићеви мафијаши

0

Владика Атанасије

Умировљени владика захумско-херцеговачки Атанасије је јавно причао да државни врх Србије износи неистине и да није тачно да се Срби враћају на Косово којим “управљају Вучићеви мафијаши”.

Владика Атанасије

– Ти људи тамо, почев од Вучића, па (Ивице) Дачића, па не знам све кога, ових његових трабанта около, причају лажи како се Срби враћају на Косово. Чиста лаж. Они обнављају светиње. Да нам кажу коју су обновили. Него помажу, рецимо, Норвежане…Они лажу. Сјевер су дали на поклон (Хашиму) Тачију, такозвани интегрисани прелаз, то су уствари границе, царине и албанска власт на царинама. А они не иду преко тих граница јер су кукавице и онда прича то тако Марко Ђурић, а само понавља за Вучићем. Као Вучић добио такозваних десет српских општина – ни једну није добио. А и да је добио, ко зна Косово, зна да су све те општине у Поморављу, а ни једна није унијета с Метохије, а има их пет или шест – говорио је владика Атанасије.

Он је рекао да је Метохија дата, као што је дат север Косова. Вучић је, како наводи, спровео изборе, сменио оне људе које је народ бирао и довео своје мафијаше.

– Питајте Србе са Косова, они ће вам рећи да тамо управљају Вучићеви мафијаши. Онај што држи пумпе на сјеверу Косова, његови кумови и остали. У Лепосавићу, један такав Вучићев мафијаш сазива 5.000 људи, а само је први ред од Срба, а оно друго је све ко зна ко и то су Вучићеве присталице – указао је Атанасије.

Он се пита како није срамота Вучића да на Нову годину издаје проглас.

– Каже, бави се само реал политиком и земљском Србијом, а на небу нема ничега. Е, па како живи, ја га сажаљевам. Он је присвојио Србију, а појма нема шта је Србија. Он је нови Тито, нови унесрећитељ Србије. Амфилохију они не могу много, али могу да лажу да га је Мило подстакао, а Мило је главни тутор и ментор Вучића. Шта је Београд на води него прање пара Вучића и Мила – закључио је умировљени владика захумско-херцеговачки Атанасије.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *