Костић: Србија да подржи враћање надлежности Републике Српске

0

Мр Иван Костић, потпредседник Двери

Главна политичка идеја за 21. век мора бити економско, културно и политичко обједињавање Срба који живе са обе стране Дрине. То је задатак наше генерације ка коме треба усмерити сво наше знање и ресурсе.

Српски покрет Двери поздравља усвајање Закључака у вези са преносом надлежности коју је усвојила Народна скупштина Републике Српске и којом се дефинишу принципи за враћање надлежности Републици Српској које су дефинисане Дејтонским споразумом.

Већ 15 година траје процес отимања надлежности Републике Српске од стране централних власти у Сарајеву, Уставног суда БиХ и међународних високих представника за БиХ. Чињеница је да су представници западних сила уједињени око идеје да Републике Српска нестане и да им овакав потез Народне скупштине Републике Српске отежава њихове намере, без обзира што за то немају легитимитет Савета безбедности Уједињених нација.

Обавеза Републике Србије и њеног државног руководства мора бити усмерена ка поштовању Устава Србије, који јасно дефинише бригу о нашим сународницима који живе ван Србије, а којих у Босни и Херцеговини има око 1,5 милиона. Државно руководство Србије не сме ни на који начин да подлегне притиску од стране ЕУ и других западних сила које имају за циљ унитарну БиХ, већ да на сваки могући начин подржи руководство Републике Српске у остваривању својих права, каже потпредседник Двери мр Иван Костић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *