Бобан дошао из Чикага и запросио Јовану у Призрену

0

Фото: Приватна архива

Да љубав, ипак, нема границе показао је гест двадесетшестогодишњег Бобана Николића који се родио и одрастао у Гњилану, а последњу деценију провео у Чикагу, када је 16. марта запросио своју девојку Јовану Ђокић, и то не било где него у царском граду Призрену, пишу Новости.

Фото: Приватна архива

Млади, лепи и заљубљени, рођени на српском Косову и Метохији, али је живот учинио да живе на два различита континента.

Јована је такође из Косовског Поморавља, из села Томанце код Косовске Каменице. Бобанова породица је након одласка са Косова започела нови живот у Чикагу.

Младић каже да у Америци има све за нормалан живот, али није био потпуно срећан, јер је његово срце заробила девојка са Косова и Метохије, две године млађа Јована Ђокић.

“Имао сам жељу да одем до Призрена, често сам о томе размишљао, иако су сви причали да није безбедно због познате ситуације. Очаравало ме је то место само на фотографијама, а никад пре нисам имао прилике ни могућности да одем и уживам у чарима које тај град пружа”, започиње Бобан причу.

Након трогодишње везе “на даљину” решио је да своје две велике жеље споји у један својеврсни подухват и упутио се ка Призрену заједно са Јованом коју је запросио на тврђави у Призрену, средњовековном утврђењу у коме се једно време налазила престоница српског царства.

“У Призрену граду моја Јована је рекла ‘да’ и сада реченица ‘догодине у Призрену’ за мене има још веће значење”, каже Бобан.

Његова изабраница Јована каже да је била изненађена начином и избором места на којем су једно другом обећали заједнички живот.

“Наша веза, иако нисмо били физички заједно стално, водила је ка томе. Очекивала сам овако нешто, али свакако нисам ни сањала да ће се десити на једном тако чаробном месту”, каже Јована.

Било је замишљено да оду на излет до Призрена, обиђу светиње и чувену тврђаву. Тада је Бобан, опијен лепотом града и лепотом своје изабранице, клекнуо пред Јованом и извадио прстен. Јована је заплакала од среће и уследио је очекиван и прижељкиван пристанак.

Њих двоје прижељкују да се епидемиолошка ситуација стабилизује, па да на свадби са својим породицама прославе почетак заједничког живота.

Извор: Новости

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *