Шиб је заборавио да припада најгеноциднијем народу на планети

0

Горан Петронијевић

Агресија на Србију и Црну Гору 1999. године је почела и завршила без одобрења Савета безбедности УН-а. На тај начин све чланице НАТО-а, које су учествовале у агресији на Србију и Црну Гору, флагрантно су прекршиле повељу УН и све међународне конвеције о правилима ратовања.

Горан Петронијевић

Његова екселенција Томас Шиб, представник најгеноциднијег народа на планети, који је само делимично платио своју геноцидност, морао би да зна да су Срби били једни од највећих жртава, геноцидности њихових полтрона и идеолошких истомишљеника, у периоду 1941-1945. године,прошлога века, подсетио је угледни адвокат, Горан Петронијевић, реагујући на изјаву немачког амбасадора, који је казао да је „операција НАТО била оправдана“, те да је бомбардовањем спречен „геноцид на Косову“.

„Тек када су дипломатска средства била исцрпљена, донета је одлука о покретању војне акције. Нажалост, није било могуће наћи заједничко решење у Савету безбедности УН. Ипак, одлука је морала бити донета, како би се спречила хумарнитарна катастрофа“, појаснио је Шиб, који припада најгеноциднијем народу на планети.

Он је то навео након што су званичници Србије осудили његову изјаву током гостовања у емисији „Прави угао“ Радио-телевизије Војводине емитованој 7. априла, да је бомбардовање СРЈ контроверзно питање, али да је било неопходно да би се спречили хуманитарна катастрофа и геноцид на Косову.

Петронијевић је такође подсетио на чињеницу да су се НДХ, Албанци, Бугари, Мађари, Италијани и муслимани утркивали у проналажењу метода, што ефикаснијег убијања и уништавања српског народа.

„Немци и Немачка би посебно требали знати, да су и поред упињања да своју геноцидност из 20. века пребаце на нас, у току 99, починили не само ратни злочин, већ и флагрантно кршење сопственог устава. Немачка је од свих чланица НАТО-а, поред тешких повреда међународног права, погазила и сопствени устав“, истакао је Петронијевић и додао:

Агресија на СРЈ 1999. године је почела и завршила без одобрења Савета безбедности УН-а. На тај начин све чланице НАТО-а, које су учествовале у агресији на СРЈ, флагрантно су прекршиле повељу УН и све међународне конвеције о правилима ратовања.

Оно што је Петронијевић посебно истакао јесте чињеница да је Немачка поред Међународног права, погазила и сопствени устав.

„Устав СРН, је забрањивао употребу војске Немачке ван сопствене територије. Ова одредба је унета у Немачки устав након другог светског рата, управо због највећег злочина који је Немачка поред геноцида извршила, а то је злочин против мира“.

Ово све је његова екселенција „заборавила“, у моменту када је покушао да оправда највећи злочин крајем 20. века и најфлагрантније кршење међународног права, од његовог оснивања, поручио је адвокат Петронијевић.

Извор: in4s.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *