СЕПАРАТИСТИ: Фејсбук страница “Slobodna Vojvodina” хушка на рат и промовише отцепљење дела Србије

0

Сепаратисти у северној српској покрајини су ван закона

Страница “Slobodna Vojvodina” je jош једна екстремно антисрпска страница на Фејсбуку која се отворено залаже за отцепљење северног дела Србије од остатка државе.

Нажалост у Србији је могуће да постоје јавне организације које позивају на рушење уставног поретка саме државе без икаквих последица.

Ова Фејсбук страница редовно позива људе у северној српској покрајини на мржњу према Србији и српском идентитету. Објављују болесне лажи о наводној српској окупацији 1918. године, а ћирилицу (српску, не русинску или неку другу) називају фашистичким писмом и печатом српског хегемонизма.

Следбеници ове идеје су прошле године оскрнавили споменик краљу Петру Првом ослободиоцу код Рибље пијаце у Новом Саду и кукавички исписују и исцртавају графите мржње према Србима и Србији широм северне покрајине.

Јавно подржавају независност јужне српске покрајине Косова и Метохије, Републику Српску називају геноцидном творевином, потпуно оправдавају истребљење Срба у Хрватској и редовно нападају срж српског идентитета – Српску православну цркву.

Овај комунистички пројекат заживљен у Јајцу 1943. године све више се батрга. И сама теоријска независност тзв. Војводине је немогућа без рата и проливања крви те је залагање за то ништа друго до хушкање на рат и позивање на терористичке акције.

Позивамо Вас да пријавите ову страницу за промовисање тероризма. Линк странице ОВДЕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *