Отворена претња ЕУ сатаниста Српској православној цркви

0

Фото: Shutterstock

Скандалозни и мрзитељски напади упућени Српској православној цркви долазе из непријатељског Брисела: “Европска унија: Српска Православна црква је фактор нестабилности на Балкану”.

“ЕУ је забринута због покушаја Православне цркве у земљама као што су Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина, а посебно у њеном ентитету Републици Српској, да промовишу Русију као заштитницу традиционалних породичних вредности и учвршћује односе између државе и цркве“, пише дословце у предлогу Резолуције о спољном уплитању у све демократске процесе у ЕУ.

Документ је усвојен, а у њеном извештају се изражава и забринутост због тога, како се истиче, што Мађарска и Србија помажу Кини и Русији у њиховим геополитичким циљевима. Такође се препоручује сазивање дијалога с цивилним друштвом и приватним сектором тзв. “Западног Балкана” ради усклађивања напора у борби против дезинформација у региону, с нагласком на истраживању и анализи, као и укључивању регионалног знања и искуства.

Према потреби и ако постоје докази, да се предузму мере, између осталог ускраћивањем финансијских средстава или одузимањем лиценци.

Оно што одмах упада у очи јесте недостатак одреднице “Српска” Православна Црква у срамотној резолуцији коју је парламент који није “европски” усвојио. Реч је о недвосмисленој реторичкој игри којом се покушава порећи национални, језички, културни идентитет и обједињујући смисао светосавске заветно-народне српске Цркве, која је овом резолуцијом одређена као циљ за уништење и легитимна жртва политичких, војних и других притисака. Истовремено са пожељном политичком фрагментацијом Цркве по нацртаним линијама, нашој Светој Цркви се покушава наметнути бреме које Она не носи по некој својој одлуци већ по своме бићу: бреме отпора моралној, политичкој, културној хегемонији савремене Недођије којој се одупиремо ниједном силом осим силе Христове коју су нам предали свети Апостоли и равноапостолни свети Оци, Свети краљ Јован Владимир, Свети Сава и Симеон, светородни краљеви и пустињаци, Свети владика Николај и Aвва Јустин….

То што је још само Српска Православна Црква она брана вашем сваки дан мењајућем “идентитету” али никад се мењајућем насиљу, то што нисмо спремни да заборавимо ни оне руске монахе који су нашег Растка “залудили” Светом Гором, то што не можемо и нећемо да заборавимо величанствене векове састрадавања српског и руског народа, неке у којима су наши монаси описмењавали Русе и оне у којима је она нама слала помоћ и љубав, то што не заборављамо крв баћушке цара Николаја и његове свете породице – то је “кривица” са којом се рађамо, умиремо и идемо пред Христа да Му се јавимо из јама и са стратишта и бојишта на којима почивамо убијени вашом руком, Европљани који то нисте. Зато: лека од те кривице нема, на суду на коме су већ све пресуде написане неправдом. Но сте заборавили да судова има виших и од ваших и Сабора важнијих од вашег.

И хвала што се бавите нама без образа и стида: уз само мало љубави, ми бисмо можда мислили да се ми нисмо добро изразили, почешљали и умили. Овако је све јасно.

Пише: Дарко Ђого

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *