Највећи непријатељ грађана Македоније шиптари, највећи пријатељ Срби

0

Шиптари највећи непријатељи грађана Македоније

Грађани Северне Македоније највећим непријатељима сматрају Бугарску, Албанију и шиптарске терористе са окупиране јужне српске покрајине, док су наклоњенији Србији и Русији, показује најновије истраживање Центра за европску стратегију “Еуротинк” из Скопља.

Шиптари највећи непријатељи грађана Македоније

Како се наводи у анкети, на питање “која држава је највећи пријатељ Северне Македоније”, 25 одсто њих рекло је да је то Србија, 4,4 одсто да је то Албанија, а свега 0,4 одсто грађана сматра да су то шиптарски терористи са окупиране јужне српске покрајине.

Око шест одсто грађана Северне Македоније је, одговарајући на питање “која држава је највећи непријатељ“, рекло да је то Албанија, док је око два одсто навело шиптарске терористе са окупиране јужне српске покрајине.

С друге стране, само 0,3 одсто држављана Северне Македоније највећим непријатељима сматра Србију и Русију.

Убедљиво највише, 51,5 одсто њих, види Бугарску као највећег непријатеља Северне Македоније, али је то пад у односу на претходну годину, када је тај проценат износио 78 одсто.

У поређењу са прошлом годином, значајно се повећао број грађана који Европску унију сматрају главним непријатељем Северне Македоније.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *