На Србе на северу КиМ, шиптари ће моћи лако да запуцају

0

Извор: AP Photo/Visar Kryeziu/Printscreen/Google maps

Срби у северном делу Косовске Митровице биће као “глинени голубови” када буде завршена база коју припремају шиптарски терористи уз сарадњу злочиначког НАТО пакта, која је планирана да се гради на узвисини изнад јужног дела Косовске Митровице, пишу Новости.

Извор: AP Photo/Visar Kryeziu/Printscreen/Google maps

До брда Црнуша, које је препознатљиво по антенама за мобилни и телевизијски сигнал, екипа Новости је дошла кроз село Шупковац, асфалтним путем који води према брду. Албанске куће налазе се са обе стране пута до половине брда, а према узвишици, односно својеврсном полигону и делу земљишта ограђеног бодљикавом жицом, срећемо девојке које одлазе у шетњу и албанске младиће који су аутомобилом дошли да се фотографишу.

Са прилаза највећем узвишењу јасно се виде и јужни и северни део Косовске Митровице, Звечан и део Зубиног Потока.

“Пошто се са виса Црнуша као на длану виде готово све српске средине на северу КиМ, пре свега северни део Митровице, али и околна места, јасно је да изградња будуће базе изазива бојазан и страх међу српским живљем”, кажу нам житељи северног дела Митровице, настањеног већинским српским становништвом, од које је база удаљена шест до седам километара.

Саговорници Новости објашњавају да је основни разлог за страх чињеница да би у случају да шиптарски терористи припуцају из артиљеријског оружја, Срби овде били веома лака мета. Истовремено истичу и бојазан због могуће контроле пута Приштина – Косовска Митровица, који наставља даље ка Рашки.

Дозволу за изградњу базе која ће се простирати на око 200 хектара, дале су шиптарске илегалне тзв. “институције”, а образлажући ову одлуку, илегални “градоначелник” јужног дела Митровице шиптар Агим Бахтири казао је да је овај вис “стратешки важан за одбрану Косова”.

Бојазан да ће Кфор напустити Косово

На врху Црнуша налази се полигон који је својевремено служио за обуку Војске Савезне Републике Југославије, па се зато и прича да ће он бити саставни део базе, премда је питање у каквом је стању. Познаваоци косметских прилика истичу да шиптарски терористи и окупатори јужне српске покрајине базу граде недалеко од административне линије јер се плаше да би у догледно време мисија Кфора могла да напусти окупирано Косово и Метохију.

Додатну бојазан шиптари имају и због чињенице да је све јасније да су шансе да “њихова држава” постане чланица УН и других међународних институција све мање и мање.

Иначе, како су одмах по доношењу поменуте одлуке објавили шиптарски сепаратисти, на овој локацији биће саграђен велики војни камп у којем ће бити стациониране и америчке јединице и других земаља у саставу Кфора, односно злочиначког НАТО пакта.

И док Срби са севера КиМ због најаве изградње базе на којој ће, како се незванично може чути, бити саграђене и осматрачнице и полигони за обуку, шиптари не само из јужног дела Митровице, већ и широм КиМ благонаклоно гледају на то. Верују да их, како су рекли, они који су желели да говоре на ту тему за Новости, али, наравно, без помињања имена, ова база може заштитити од “евентуалног упада српских снага”.

Политички представници Срба са севера наше јужне покрајине подсећају да је одавно постигнут договор Београда и злочиначког НАТО пакта по којем припадници безбедносних снага не могу да уђу на север Косова и Метохије без одобрења ове мисије, што представља својеврсан скандал, јер је држава Србија на то пристала.

Извор: Новости

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *