Колико брину о Србима на КиМ, није ни чудо што нас је сваким даном све мање❗

0

Оно што се већ дуже време догађа у Врбовцу код Косовске Витине, где једна група Срба из овог краја, сада већ месецима протестује против односа која власт гаји према њима, јасан је показатељ колико смо ми Срби са КиМ мали у очима оних који нас гледају из Београда, одакле се одлучује о судбини сваког српског детета на КиМ.

Привремени орган Општине Косовска Витина не функционише већ дуже време, јер се људи којима је један од званичника Канцеларије за КиМ недавно обећао одговоре на питања, осећају преварени.

Наиме, Канцеларија за КиМ је обећала да ће изаћи са коначним списком запослених људи у овој институцији, јер се сумња да су на списку људи из других општина, људи већ запослени у другим институцијама, па чак и људи који не живе и не бораве на Косову и Метохији.

Ови људи немају намере да одустану од свог циља. Једна од опција им је да правду потраже у Београду, пред зградом председништва, јер су тамо незадовољни Срби највидљивији, или да уз новинаре сачекају челнике Канцеларије за КиМ при њиховом првом следећем доласку, било где на Косову и Метохији и да их јавно питају зашто их не примећују.

За сво ово време, председник Привременог органа Општине Косовска Витина господин Срђан Николић се из оближњег кафића буквално руга људима који и по снегу, киши, ветру и сунцу не одустају од своје намере да укажу на све неправде које им представљају сметњу у намери да остану да живе на Косову и Метохији.

За свој нерад сви запослени у овој институццији добиће уз огромне плате и косовски додатак, иако на посао не долазе већ одавно.

Због тога је на недавно одржаним изборима из ове општине под разним притисцима и уценама, на гласање у Бујановац отишло тек 270 Срба.

Због оваквог односа према људима и због тога што званични Београд подржава само неколицину људи на власти, из овог краја је отишло на стотине Срба, многа имања су продата или су тренутно на продају.

Позивамо медије да се више позабаве проблемима обичних људи!

 

Фејсбук страница Косово и Метохија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *