ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН ШИПТАРА НА КиМ: Зверско мучење 6-годишње Ане Такић

0

На лешу су били видљиви трагови мучења, о монструозности УЧК звери сведочи и чињеница да је девојчица пронађена унакажена и без десне руке. Нерећна судбина Ане Такић и њеног деде Веселина из Призрена погодила је све људе који су чули шта им се догодило. Мала Ана имала је само 6 година.

Данима је мала Ана била затворена у кући и није смела да изађе напоље. Живот иза затворених врата за мало дете постао је неподношљив. Детету се није могло објаснити нити би оно разумело зашто су им прозори стално затворени. Напољу је тих дана све тутњило од тешких оклопњака.

Недалеко од Веселинове куће налазио се ресторан, а испред њега и у њему су се налазили шиптари у униформама УЧК. По доласку у јужну српску покрајину немачки војници у саставу КФОР, обећали да ће сачувати преостале призренске Србе. Многи призренски Срби су отишли заједно са српском војском и полицијом.

На дан празника Велике Госпојине који СПЦ обележава 28. августа, чују се звона са цркве Светог Ђорђа. Богословија се иначе налази у близини, многи Срби су потражили спас у њој до прве прилике да напусте место. Пошто је данима гледао заточено дете деда Веселин одлучује да прошета са унуком до Богословије.

Рачунао је старина Веселин да је велики светац. Како се могло чути, чак и комшије Албанци су поштовали Велику Госпојину. Осим тога што су поштовали празнике, поштовали су Веселина и његову породицу, пре изласка из куће обукао је лепо себе и унуку. По причама мештана Ани одабрао најлепшу хаљиницу. А себе је обукао у празничну одећу.

Мислио је да изађе као у шетњу, па онда до Богословије. Нажалост, до сигурног уточишта нису стигли. Људи за које је Веслин рачунао да им неће ништа, али ипак, наудили су им. Обоје су киднаповани. Албанка из комшилука видела је отмичаре. Није смела да помогне, али памти трагедију.

Родитељи несрећне девојчице, родбина и пријатељи окупили су се покушавајући да сазнају бар неку информацију о својим најмилијима. Породица Такић убрзо је сазнала трагичну вест о пронађеном беживотном дечијем телу. Било је то тело шестогодишње Ане.

На лешу су били видљиви трагови мучења а о монструозности УЧК звери сведочи и чињеница да је девојчица пронађена унакажена и без десне руке. Терористи су се иживљавали над немоћним дететом, а потом је масакрирали. Тело Веселина Такића до данас није пронађено и он се још увек налази на списку несталих.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *