(ВИДЕО) ОСМОГОДИШЊАК ПОКАЗАО КАКО СЕ ВОЛИ СРБИЈА У ледену Дрину, ХРАБРИ Вукашин је заронио и ОЧИСТИО је од гомиле смећа

0
Дрини

Printscreen

Једна је од најлепших и најчистијих европских река, а колико се Дрина воли и жели сачувати још једном се показало на манифестацији  Дан  Дрини која се одржава у Бајиној Башти.

Попут многих, ни ова водена лепотица није поштеђена изливања отпадних вода директно у њу, као и угрожавања услед немара појединаца који бацају смеће дуж целог тока. Стога су се љубитељи Дрине удружили и очистили је и ове године.

“Код кућице на Дрини, која је једна од најпосећенијих туристичких локација у нашем граду успели смо да извучемо доста аутомобилских гума, разне “гвожђурије”. На акцију нас је позвао Јован Јелисавчић, оснивач ове манифестације и сви смо са задовољством то прихватили.

НОВА ОДЛУКА ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Ограничена цена гаса и пет основних животних намирница, али то није све

У акцији су учествовали људи из Ронилачког клуба Дрина, удружење Академска сцена. Сви смо ми пре свега људи који су одрасли на овој реци и који су јој захвални за сваку годину љубави коју нам је пружила”, рекао је један од учесника акције чишћења Радисав Мићовић.

Вредни заљубљеници у реку Дрину мапирали су додатне количине отпада које сада нису могли да извуку, стога се у септембру планира још једна слична акција. На овој сада све симпатије побрао је малени Вукашин Мићовић, који има само осам година, а ронио је Дрином како би је очистио од смећа.

(ВИДЕО) МИЛИЦА ЗАВЕТНИЦА ИСПРОЗИВАЛА ПОСЛАНИЦУ СНС-А!!!

“Ја сам одрастао на Дрини и сву ту моју љубав према овој реци, очигледно је да сам пренео на децу. Поносан сам на њега, јер иако је још увек дете схватио је колико је важно реке и животну средину одржати чистима и здравима, јер само тада ће и нама бити лепо у природи”, додаје Радисав.

Отац и син заједно узели учешће на манифестацији Дринин данФОТО:РИНА/Отац и син заједно узели учешће на манифестацији Дринин дан.

Расписана међународна потерница за Душком Шарићем

Већ неколико година уназад Установа Култура је преузела организацију манифестације Дринин дан и кроз низ активности покушава да скрене пажњу на важност очувања реке Дрине.

lepotesrbije.alo.rs/Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *