100 дана ћутања о предатој енергетици сепаратистима на КиМ

0

Фото: Илустрација / Depositphotos

Генерални секретар покрета “Ослобођење” Никола Косовић указао је данас у писаном саопштењу да је истекло „више од стотину дана“ од како је председник Александар Вучић обећао грађанима Србије да ће им се „у року од 72 сата обратити и дати јавности обавештења у вези тога шта се дешава са енергетским системом на северу Косова и Метохије“.

Фото: Илустрација / Depositphotos

Из покрета “Ослобођење” подсећају да је средином децембра целокупан енергетски систем на северу покрајине, укључујући имовину, али и снабдевање и наплату струје домаћинствима, прешао са српских компанија на илегалног шиптарског оператера КОСТТ. Вучић је тада пред камерама обећао одговоре у року од три дана.

„Од тада је прошло више од сто дана. Вучић се већ више од сто дана скрива и бежи од овог питања, јер мисли да јавност Србије лако заборавља. Ради се о обмањивању српског народа и директном лагању Срба на Косову и Метохији“, истиче Косовић.

Он додаје да за то време Срби на северу КиМ стрепе од принудних наплата и искључења која се већ најављују од стране шиптарских терориста, што према његовим речима представља „нови притисак на опстанак нашег народа у покрајини“.

„Зато још једном прозивамо Вучића и његове саучесника, да изађу пред српски народ и признају да су предали цео електроенергетски систем Албанцима. Исто као што су пре тога урадили са правосуђем, цивилном заштитом, телекомуникацијама, царином и бројним другим атрибутима државности које је овај режим продао“, каже Никола Косовић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *