Ђурђев: Еуропрајду није место ни у Београду ни у Новом Саду, већ тамо где су га и измислили

0
Ђурђев

Facebook

Београд и Нови Сад су два највећа града у Србији, земљи у којој су већина људи припадници неке од великих светских религија – православља, римокатолицизма, ислама и јудаизма, а свима њима је заједничко то да се залажу за здраву породицу и породичне вредности, а Еуропрајд је за све њих антипородична манифестација – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Путин: Руска војска испуњава све задатке, Донбас ослобађа корак по корак

Објашњавајући да Српска православна црква има право на свој став по овом питању јер је најстарија и најважнија институција у историји српског народа, али и једна од институција у коју грађани Србије имају највише поверења,

Ђурђев напомиње да се Црква држи своје догме и канона, као и да не може да остави своју паству на цедилу у једном овако деликатном тренутку.

НИКОЛА ЈОВИЋ ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОНБАСА: РУСИ НЕЋЕ СТАТИ СВЕ ДОК НЕ ИСПУНЕ ЦИЉ

Ми смо земља у којој је организовано већ неколико геј парада, имамо премијерку која спада у геј популацију, та популација је максимално заштићена и ужива права и обавезе као и сви други грађани. Недопустиво је, међутим, да сада одемо у такав екстрем и постанемо место где ће свако из Европе моћи да дође и ради шта му је воља.Хришћански и јавни морал у нашој земљи морају бити заштићени по сваку цену, диктатура мањине, штавише људи који ни нису грађани Србије, над већином у овој земљи је недопустива – напоменуо је Ђурђев.

ЕВРОПА ОВО НЕ ПАМТИ Усташко дивљање у Португалији, градоначелник се хитно огласио

Председник Српске лиге је уверен да ће управо та већина, заједно са Српском православном црквом на миран и достојанствен начин одбранити Београд и друге градове Србије од неморалног и на јавном месту недоличног понашања какво се могло видети на еуропрајдовима широм Западне Европе.

Овакав став није антиевропски, Европљани и део Европске уније су и Пољаци и Мађари па су овакве ствари код њих недопустиве. Мирно, достојанствено, у хришћанском духу и доброј вери ћемо захтевати од државе Србије да организовање Еуропрајда спречи и на тај начин се стави у службу не интересима неких непознатих људи из иностранства, већ свог народа који само жели да очува породицу и њене вредности, јер без истих неће бити ни Србије – закључио је Ђурђев.

Борба/Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *