Тежак живот борца са Кошара: Жртвовао живот за Србију, а држава не мари за њега

0
Тежак живот борца са Кошара: Жртвовао живот за Србију, а држава не мари за њега

Фото: Слађана Тасић / telegraf.rs

Из Клиничког центра Ниш, где је Драган лечен, кажу да су здравствене промене код овог пацијента трајне и препоручују бањско лечење и сличне видове рехабилитације.

Фото: Слађана Тасић / telegraf.rs

Драган Николић (43), ратни ветеран са Кошара из села Црнојевица код Сврљига, тешко је болестан. Он је непокретан и отежано говори, већ два месеца, после преживљена два мождана удара.

Њега су у селу обишли саборци.

– Места у здраственим установама за овог хероја отаџбине нема због ковида 19. Нјегово здравствено стање је сваким даном све горе – је рекао његов брат Ивица Николић, који уједно и брине о свом старијем брату.

Драган је после рата лечен од посттрауматског стресног синдрома.

– Његов отац и брат кажу да када му се могло помоћи, никога није било – прича Синиша Јевтић, такође један од бораца са Кошара.

Драган има десетогодишњу ћеркицу Драгану. Поред њих двоје, ту живе и његов брат Ивица и њихов отац, који брину о свему. Драгана је дивна девојчица која се не одваја од својих љубимаца, црно-белог мачка, пса и овчица.

– Имам само једну жељу, да мој тата оздрави – каже она.

Синиша каже да је првенствено битно да Драгана хоспитализују како би он наставио подизање ћеркице о којој сада брину деда и стриц. Такође и свака друга врста помоћи је добродошла. Породица Николић живи од пољопривреде, једино Ивица одлази на посао у Ниш.

Црнојевица се налази неколико километара од Сврљига, без асфалта је и осталих услова за живот.

Из Клиничког центра Ниш, где је Драган лечен, кажу да су здравствене промене код овог пацијента трајне, да је реч о хроничој болести, те да би хоспитализација мало помогла.

Али, надлежни из КЦ Ниш препоручују бањско лечење и сличне видове рехабилитације. Рибарска бања специјализована је за рехабилитацију оваквих пацијената, додају.

На крају наше посете, Драган ме је позвао руком и рекао: “можда је било боље и часније да сам погинуо горе са 108 моје браће, мање би ме болело, а данас би ме више поштовали”.

Иако слаб од болести погледао ме онако, војнички одлучно, стегао шаку и рекао “хвала вам браћо”.

На наше инсистирање брат Ивица приложио је Драганов текући рачун 200-123615719 – 64 за који и он има пуномоћје – додаје Синиша.

Такође, сви који су у могућности, могу послати новац и пост нетом на број телефона 061 20 89 392.

Аутор: Слађана Тасић / telegraf.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *