Бриселски споразум је документ велеиздаје државе Србије

0

Слободан Првановић / Фото: ФоНет / Зоран Мрђа

“Бриселски споразум је документ велеиздаје државе Србије”, каже за портал КМ новине професор Слободан Првановић, један од ретких истински независних интелектуалца.

Слободан Првановић / Фото: ФоНет / Зоран Мрђа

“Као што знате, ја сматрам да не постоји држава Косово и да Србија, нити једним својим гестом, не сме да уради ишта што би могло да се тумачи као директно или индиректно признавање те државности, а у овом споразуму има таквих елемената. На пример, у тачки 10. (бар према тексту који се налази на https://srbija.gov.rs/specijal/283757 ) помиње се правни систем Косова, у тачки 11. косовски закон и у тачки 14. пут обе стране ка ЕУ. Ништа од овога не би смело ни да се изговори са наше стране, а не тек да се потпише или у пракси реализује уколико поштујемо интегритет и суверенитет Србије” напомиње Првановић.

Јавност је, по питању Бриселског споразума, a путем медија, бомбардована причом о формирању Заједнице српских општина. Међутим, и то је само параван за издају.

“Што се тиче ЗСО, ја мислим да је то покушај прављења аутономне покрајине у ‘републици Косово’. По мом мишљењу, ни такав пројекат не сме да буде реализован са наше стране јер Срби нису мањина у држави Косово него су Албанци мањина у држави Србији. Другим речима, све општине чине ЗСО, односно заједницу општина у оквиру Србије. У њима Албанцима треба обезбедити апсолутно сва могућа људска и мањинска права, управо онако, или још и боље, како је то урађено у европским земљама” објашњава саговорник КМ новина.

Првановић, након кратког образлагања проблема, предлаже прецизан правни лек.

“Због наведеног, мислим да овај споразум, као и друге документе велеиздајничке по својој суштини или садржају, адекватна институција Републике Србије мора да огласи правно ништавим, да их поништи, анулира или шта је већ адекватно, како би сачувала државни суверенитет” изјавио је Првановић за КМ новине апелујући на очување најважнијих националних интереса који су од стране Вучићеве власти угрожени као никада пре.

На жалост, издаја је као најстрашнија болест појела већи део српског националног бића али док је људи свесних онога што се дешава и одлучних да се са тим боре на прави начин, не само да није изгубљена борба већ се јасно уочава реална могућност одупирања издаји Косова и Метохије коју чини Александар Вучић.

То што у овом тренутку не постоји прецизно одређена казна за ово недело, значи само да право није предвидело да ће бити овако грубо кршено и урушавано али као што је прецизно у свим екстремним случајевима, тако ће бити и у случају Александра Вучића и његове политичке скупине. Казна ће свакако бити одређена у догледно време а у складу са тежином почињеног злочина над државом Србијом, њеним суверенитетом, интегритетом и народом.

Извор: kmnovine.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *