Патриjарх Порфириjе личном донациjом помаже 15 студената у Хрватскоj

0
патријарх московски

Printscreen

Српски патријарх Порфирије донирао је Српском привредном друштву Привредник из Загреба средства довољна за 15 годишњих студентских стипендија настављајући и ове године да помаже студенте у Хрватској, саопштила је данас управа Привредника.

Наjстариjа организациjа Срба у Хрватскоj, Српско привредно друштво Привредник из Загреба, ове године обележава 125. годишњицу од свог оснивања.

МИЛОШ ЈЕ ДАНИМА САМ БРАНИО СВОЈЕ СЕЛО ОД АЛБАНСКИХ ТЕРОРИСТА! Био је последњи Обилић 20. века, ЊЕГОВЕ ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ СЕ ПАМТЕ

– Патријарх српски Порфирије и ове године својом личном донацијом помаже Привредникове стипендисте.

Његова Светост у текућој академској години путем Привредниковог фонда “Владимир Матијевић“ стипендираће чак 15 одличних студената слабијих материјалних могућности који долазе из запостављених и економски неразвијених крајева Хрватске – саопштили су из управе Привредника.

У протеклој школској/академској години Привредник је стипендирао укупно 100 талентованих ученика и студената, поред осталих, и уз свесрдну помоћ патријарха Порфирија.

ЊЕГОВА СВЕТОСТ У СРПСКОЈ АТИНИ: „Од оних који су изгубили некога, никада нисам чуо једину реч мржње према онима који су зло учинили“

– Поносни смо и захвални патријарху Порфирију јер он не само што духовно и материјално помаже значајан број наших стипендиста, него и свим члановима Привредника, његовим активистима и волонтерима, даје снажну подршку да устрају у племенитој мисији помагања младим људима да се школују и образују, јер то је за многе једини пут изласка из безнађа сиромаштва и тешког живота – наводи се у саопштењу.

Марилина Века: „Не подлежите уценама ЕУ и САД – Косово је Србија“

Привредник је и за школску/академску годину 2022/23. расписао конкурс за стипендирање ученика и студената преко своја два фонда: Фонда “Владимир Матијевић” и Фонда “Ивана Вујновић” који су отворени од 21. септембра до 14. октобра 2022. године, преноси Српска православна црква.

Новости/Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *