Патријарх московски Кирил честитао патријарху Порфирију годишњицу устоличења

0
патријарх московски

Printscreen

МОСКВА – Патријарх московски и све Русије Кирил честитао је данас патријарху српском Порфирију годишњицу устоличења, саопштила је Московска патријаршија.

Патријарх московски Кирил је Порфирију захвалио на храброј и отвореној подршци канонској Украјинској православној цркви (УПЦ).

СРЕБРЕНИЦА УГОСТИЛА НОВОСАЂАНЕ – КУЛТУРНИ МОСТ СПОЈИО СРБЕ СА ОБЕ СТРАНЕ ДРИНЕ

„Желим да вас уверим у непрекидне молитве које се узносе у нашој Цркви за вас и братски српски народ. Захвални смо вам на вашој храброј и отвореној подршци канонској Украјинској православној цркви, на очинској бризи за избеглице и све страдале,” поручио је московски патријарх.

Истакао је да српски патријарх „часно пролази кроз тежак период”, трудећи се да млађој генерацији пренесе најважније вредности светосавске традиције.

Археолози открили најсевернију српску светињу: Прича Душанове цркве крије вишевековну тајну

„Превасходне бриге Ваше Светости везане су за духовну исхрану пастве која живи на светој земљи Косова и Метохије, у Црној Гори и на низу других места, а сада је под ударима непријатељских снага,” навео је патријарх московски Кирил.

Свети Архијерејски Сабор Српске Православне Цркве 18. фебруара 2021. године у Спомен храму Светог Саве у Београду изабрао је дотадашњег митрополита загребачко-љубљанског Порфирија за српског патријарха, преноси Тањуг.

Полотика

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *