РЕХАБИЛИТАЦИЈА НИКОЛЕ КАЛАБИЋА Адвокат његове унуке: Никад се није водио поступак против Калабића, он не може бити ратни злочинац

0
Калабића

Printscreen Youtube

Случај Николе Калабића, команданта Горске гарде Југославенске Војске у Отаџбини, постхумно се, после седам деценија, појавио на суду. На захтев његове унуке Весне Калабић, нешто више од четири године након укидања претходног, Виши суд у Ваљеву донео је ново решење којим је поново усвојен захтев за рехабилитацију Николе Калабића.

НОВА ОДЛУКА ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Ограничена цена гаса и пет основних животних намирница, али то није све

Виши суд у Ваљеву је нашао да су одлуке Државне комисије из периода од марта до септембра 1945. године донете из идеолошко-политичких разлога и због тога је уважен захтев за рехабилитацију Николе Калабића као основан.

Адвокат Весне Калабић унуке Николе Калабића Горан Бранковић објаснио је у емисији “Усијање” на Курир телевизији да је јасно утврђено да против Николе Калабића никада није вођен ни један поступак и да самим тим он не може бити окарактерисан као ратни злочинац.

(ВИДЕО) МИЛИЦА ЗАВЕТНИЦА ИСПРОЗИВАЛА ПОСЛАНИЦУ СНС-А!!!

– Пре свега бих желео да кажем да смо очекивали овакву одлуку. Мало је познато да је решење које је усвојено 2017. године потврђено те године и постало правоснажно. На основу коментара, ја морам да кажем да ово није суђење Николи Калабићу већ суђење о одлукама који се односе на Калабића.

Четири историчара је саслушано, прибављени су сви документи из војних, историјских и државних архива. Јасно је утврђено да против Николе Калабића никада није вођен ни један поступак и самим тим он не може бити окарактерисан као ратни злочинац. Одлуке државне комисије су указале да не постоје докази за Калабићева кривична дела – објаснио је адвокат Бранковић.

Курир/Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *