“ЗРЕЊАНИН УГОСТИО РОМАНОВЕ” – Изложба фотографија вратила давна времена

0

Синоћ је у Зрењанину, у организацији МК Ноћни Вукови – одељење Нови Сад, отворена изложба фотографија Романов. Посетиоци отварања су имали прилику да погледају изложбу фотографија која се састоји од преко 20 панела са фотографијама из живота припадника царске породице Романов.

Наиме, у МЗ Соња Маринковић у насељу Багљош је организовано отварање изложбе фотографија, у склопу кога су пристутни имали прилику да погледају и културно-уметнички програм који је за њих приређен.

ЗАНАТ НАСЛЕЂЕ И ВЕШТИНА – Очување заната предуслов очувања идентитета

На самом отварању, посетиоци су поздрављени од стране Катанић Неђе који се као водитељ програма свима захвалио на издвојеном времену и нтересовању, након чега је присутнима најавио Милицу Досковић, чланицу хора опере Српског нарног поозоришта из Новог сада која се присутнима представила са песмом “Моја Русија”.

По извођењу поменуте нумере, посетиоци изложбе су имали могућност да погледају Варијациу “Китри” из балета Дон Кихот коју је играла ученица 4. разреда основне Балетске Школе Мина Воргић, али и варијацију из бакета “ Крцко Орашчић” коју је играла Елена Николић, ученица 3. разреда основне балетске школе.

По краћем опису отворене изложбе, те упознавању са појединостима из живота чланске породице, присутни су имали прилику да чују песму “Коњ” у извођењу Маријане Романов коју је на гитари пратио Немања Стојишић.

Као последњи од извођача, присутним посетиоцима се представио Дарио Михаљевић ученик на инструменталном смеру хармонике средње музичке школе “Јосиф Маринковић” у Зрењанину, кога су по завршетку извођења, заједно са другим извођачима присутни поздравили грмогласним аплаузом.

По окончању културног програма, посетиоци су своју пажњу поклонили фотографијама, док су истовремено имали могућност да од организатора чују појединости о свакој од изложених фотографија.

Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *