Поклонска: На Косову и Метохији је извршен геноцид над српским народом

0

© Sputnik / Ilья Pitalev

Специјална тужитељка са Крима, “у свету позната као ‘Путинова челична лејди’ Наталија Поклонска поручила је Србима да буду стрпљиви јер ће као што су се Крим и Севастопољ вратили Русији, и Косово и Метохија у неком тренутку потпуно вратити под окриље Србије”, пише Ало.

Поклонска, која је и посланица Путинове Јединствене Русије, била је у Београду.

“Косово је за Србију исто што и Крим за Русију. Крим и Севастопољ су срце и душа руског народа и православља пошто је древна Русија у Севастопољу примила хришћанство. И на Косову и Метохији је колевка српске духовности, вековима стари манастири се тамо налазе.

Морам посебно да нагласим, да је на Косову и Метохији извршен геноцид над српским народом. Извршена је спољашња интервенција с циљем да се ишчупа главна артерија српске државе из њеног тела. И баш зато кажем – Косово и Метохија су Србија, као што су Крим и Севастопољ – Русија, и Косово и Метохија ће се вратити Србији, као што је Крим враћен Русији”, рекла је она у интервјуу за дневни лист Ало.

Поклонска је навела да добро разуме ту врсту емоција, будући да је Кримчанка и да је Крим за њу увек био руски и када је био у саставу Украјине.

“Ми смо увек говорили руски, размишљали руски, а када је Крим добио могућност да бира где ће да буде, изабрао је свој пут. Српском народу, који је врло храбар народ, јер Срби – то су мушкарчине, желим да што пре Косово и Метохија буду у саставу Србије и да сваку евентуалну агресију можете да одбијете без проблема”, казала је она.

Моје порекло делом је из Кнежевине Влашке – тамо је било доста Срба, Румуна, Бугара и других – али моји корени су српски. Поносна сам на то, много волим Србију и Србе! Срби и Руси су заиста као једно и јесу заправо исти, словенски народ. Ми се савршено разумемо. Једва чекам да обиђем величанствени Храм Светог Саве, била сам већ у Цркви Свете Петке на Калемегдану и одушевљена сам. Она као да у некој минијатури осликава сву лепоту хришћанства и православља. Заиста прелепа црква, нахранила ме је позитивном енергијом и радошћу”, рекла је Поклонска наводећи да је очарана гостопримством српског народа према Русима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *