ФИЛИЈАЛА РАСПОПА МИРАША ТУЖИЛА ЦРНУ ГОРУ Траже поништење Темељног уговора са СПЦ

0
Црне Горе

Printscreen

„Филијала“ НВО ЦПЦ, која се из неког разлога назива „Епархијом Подгоричко-дукљанском Православне цркве Црне Горе“, поднела је тужбу пред Основним судом како би се „спречиле штетне последице провођења Темељног уговора закљученог између Владе ЦГ и Српске православне цркве 3. августа“.

Расписана међународна потерница за Душком Шарићем

„Расколници“ од распопа Мираша и његових „асистената“ у лакрдијању, који су у међувремену поново стекли наколоност коцкању склоног Дедејића, напомињу да су ради заштите својих „права“, одмах након доношења Одлуке на седници Владе Црне Горе од 8. јула, а пре потписивања Темељног уговора, поднела притужбу Заштитнику људских права и слобода, поводом које до данас није добила повратну информацију шта је предузето.

НИКОЛА ЈОВИЋ ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОНБАСА: РУСИ НЕЋЕ СТАТИ СВЕ ДОК НЕ ИСПУНЕ ЦИЉ

Црне Горе
Printscreen

– Стога смо подигли Тужбу пред редовним судом да тражимо да суд до окончања овог спора изрекне привремену меру забране спровођења било каквих правних радњи произашлих из овог неуставног и незаконитог „уговора“ закљученог између тужене Државе Црне Горе и СПЦ – закључили су.

“Не желим давати изјаве о псовкама дошљака из Србије којима се вређају десетине хиљада православних Црногораца. Суд ће донети коначну пресуду и умирити те несрећне српске свештенике”, казао је Дедеић.

Јереј СПЦ-а је посебно замерио Дедеићу што га је назаво “дошљаком из Србије”.

“Он заборавља да сам ја у Црној Гори дуже од њега и да су ми преци из Црне Горе. Волим Црну Гору, а не стидим се тога што сам рођен у Србији која је и њега својевремено гостила и школовала”, навео је Дожмић у реаговању.

Информер/Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *