Отказан је Европрајд, али захваљујући коме?

0
Питање

Printscreen

Ово питање је у веома тешком тренутку за нашу земљу постало главна преокупација народа, оних у политици и свих осталих колико их има. На предавању које сам недавно одржао у Београду постављено ми је питање у вези тог догађаја и одговорио сам да имам потпуно поверење у Патријарха и сам врх СПЦ да ће то питање решити на свој начин, а у случају да га не реше за зеленим столом – одговор ће свакако уследити. Након овога неки повампирени хушкачи су свим силама ударили на углед Патријарха који „ћути“, а и на мене јер га подржавам.

Мржњу са којом су насрнули човек је могао очекивати од јасеновачких мучитеља, али не и од своје „браће“ и сународника. Попут вируса, на којем корона може само завидети, проширили су дезинформације да је Патријарх „оставио“ своју децу и предао се власти! После тога све остало је изашло на површину. Не само део народа већ и неки свештеници а и поједини епископи потпали су под ту заразу неповерења у свог Патријарха и синод СПЦ.

Марилина Века: „Не подлежите уценама ЕУ и САД – Косово је Србија“

Његову Светост познајем од студентских дана, кад ми је био професор на факултету и његов начин размишљања ми је познат. Знам његове жртве које је подносио за људе око себе а и за крст који му је Сабор ставио шаљући га у Хрватску да закрили оне које су сви заборавили.

Али знам и да је управо један владика (који је сад о Европрајду био најгласнији) хушкао народ у Хрватској, где је био епископ, а први напустио своју епархију и тај свој народ никад више није обишао. А сад се „осмелио“ да на исти начин распламсава мржњу и неповерење у свог Патријарха и додатно завађа узнемирени народ. Пуцњава пред битку у коју сам не иде!

И то позивајући народ да иде на литију у епархију другог епископа – у овом случају у архиепископију код Његове Светости! За разлику од тог епископа којег су ових дана неки поредили и са владиком Атанасијем, што би и сам Таса сматрао за велику увреду, тадашњи митрополит загребачко-љубљански је чинио све да Србима у Хрватској буде све! Попут оца и мајке, понизивши се потпуно, попут слуге!

ПОТВРЂЕНЕ ДЕЦЕНИЈСКЕ СУМЊЕ!? Камере коначно снимиле, ево шта Американци раде у ратним зонама!

Колике су границе наше жртве за Христа и наш народ? Где кажемо: „Доста!“? Е ту где ми кажемо „доста“ неки кажу „амин“. Такав је тај Порфирије, који није националиста али је велики патриота и отац својој деци. Дакле, познат ми је још одавно. И када су ме људи питали шта мислим о овоме, рекао сам да ће то наш поглавар и владика Иринеј решити за зеленим столом. Знао сам да ће тако бити. Његова ћутња ми је била знак да он ради и „бургија“. Јер ко високо стоји више и види!

А дао ми Господ да онда из прве руке сазнам колико се трудио да до овог не дође. Како се и дало очекивати, драги моји, Патријарх је сео за сто са председником државе, изнео му своје аргументе, које је председник уважио и отказао параду.

Не можемо ни замислити који је притисак био на сам врх власти да се парада одржи, а ни саму јачину аргумената које је Његова Светост морао да каже да би све то превагнуло на страну наше деце и здравог разума. Ношен Јеванђеоском мисли, где прво треба насамо попричати са оним који погрешно ради па тек онда иступити пред Цркву (заједницу).

Вања Вученовић: Коме смета Александар Дугин?

Приликом нашег сусрета на једном догађају, рекао сам му да ако преговори пропадну само каже реч и подићи ћу народ и доћи ћемо пред Храм Светог Саве у толиком броју да ће све куће бити празне! Рекао сам му: „Само реците реч и биће!“ Одговорио је да прво треба исцрпити све дипломатске ресурсе па тек онда оштро реаговати, додајући да се молимо Богу да ови његови напори уроде плодом.

А с друге стране коментари и клевете све јачи. Антицрквене телевизије хушкају, расколници и јеретици држе предавања о њему и ћутању СПЦ, неки свештеници „преклињу коленопоклоно“ да се огласи, а један владика позива на устанак – и то оружани! Општа шизофренија на интернету.

ПУТИН ПОТПИСАО УКАЗ: Оружане снаге Русије се појачавају с готово 150.000 војника

Лудило! Заборависмо Јеванђеље и Христа за тили час. Заборависмо Јеванђеоску причу о томе када је Христос узео и стао испред жене грешнице рекавши да први баци камен на њу онај који није грешан. Ти фарисеји су бар били поштени па су знали да су грешни и отишли су, а неки су сада себе прогласили за гнев Божији па не само да су по грешнику оплели него и по Христу. Засули лавином бљувотина, лажи и мржње Патријарха, владике и часне свештенике. Заборавили на све подвиге наше. А заборавише и на недела оних најгласнијих.

Ствар је једноставна, добри моји. Наш грб има две главе, од којих је једна Црква (Патријарх) а друга власт државе (председник) – који требају да сарађују и хране исто тело, а то је наш народ у Србији. Да ли се Патријарху свиђа председник или обрнуто је небитно колико је битно да народ просперира.

Председник је тај који треба да пуни стомаке и џепове народу, а Патријарх и Црква да пуне душе и рајска насеља. Молим вас као своју браћу и сестре да не сумњамо више и дамо подршку нашем Црквеном врху у њиховом настојању да промене године небриге и аутизма који је владао од стране СПЦ према народу. Немојмо више својим непријатељима да пунимо уста подсмехом и ругањем.

Немојмо им више хранити сујету и злобу. Покажимо јединство и помозимо ономе који је од Господа изабран да нас предводи да очисти сву прљавштину која се деценијама таложила. Јер ако он дигне руке… Враћамо се назад у аутизам и чемер.

ПОТВРЂЕНЕ ДЕЦЕНИЈСКЕ СУМЊЕ!? Камере коначно снимиле, ево шта Американци раде у ратним зонама!

Многи говоре да би живот свој дали за веру и за Србију. Па зашто га не дају?! Шта чекају? Чекају ли можда пушку да дође испред њих па да реагују? Ја га дајем свакодневно. Даје га и Патријарх, и епископи и свештенство га дају, жртвују се и боре за боље сутра. А за ове што чекају – чисто сумњам да ако свакодневно не полажу живот свој за оно што говоре, да ће га дати онда када заиста дође до тога.
Има наде…

Народ се буди. И упркос тим смутљивцима и користољубницима који се осећају одбачено и изостало, огроман број народа воли свог Патријарха. Ево управо сад га дочекују у Црној Гори, приређујући му дочек за памћење.

Отацпредра.цом/Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *