Жандарми осумњичени да су за новац штитили криминалца

новом саду

Printscreen

Сектор унутрашње контроле привео четворо својих колега за које верује да су чували и обезбеђивала осуђиваног Новосађанина Горана Ковачевића Горанца

Припадници Сектора унутрашње контроле (СУК) и Управе криминалистичке полиције (УКП) ухапсили су четворо припадника МУП-а због сумње да су злоупотребили службени положај јер су достављали податке особи из Новог Сада која се доводи у везу са тешким кривичним делима.

Патријарх Порфирије личном донацијом помаже 15 студената у Хрватској

Лисице на руке стављене су двојици припадника новосадског одреда Жандармерије Р. Л. (43) и Р. М. (47), полицајцу из ПУ за град Београд М. К. (37), као и полицијској службеници Управе за међународну оперативну сарадњу С. Т. (45), саопштено је из МУП-а Србије.

„Сумња се да је Р. Л. у јулу ове године тражио од Р. М. док је обављао редовне задатке да изврши проверу кроз евиденције МУП-а за једну особу из криминогене средине, да ли је за њим расписана потрага, што је Р. М. приказао као службену радњу у службеним актима. Такође, верује се и да су вршили физичко обезбеђење њега и његове породице, а заузврат су добијали новац и поклоне”, наводи се у полицијском саопштењу.

Према незваничним информацијама, особа коју су припадници МУП-а чували и обезбеђивали је бизнисмен Горан Ковачевић Горанац који је раније осуђиван.

МИЛОШ ЈЕ ДАНИМА САМ БРАНИО СВОЈЕ СЕЛО ОД АЛБАНСКИХ ТЕРОРИСТА! Био је последњи Обилић 20. века, ЊЕГОВЕ ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ СЕ ПАМТЕ

Претпоставља се и да су ухапшени припадници Жандармерије изнајмили стан у Новом Саду у близини стана Ковачевића, у ком је пронађено оружје и дрога. Такође, београдски полицајац је окривљен јер је у августу тражио од С. Т., службенице Управе за међународну оперативну сарадњу, да кроз базу Интерпола провери да ли је за Ковачевићем и његовим сином расписана међународна потерница. После провере, службеница их је обавестила да за њима нису расписане никакве потернице.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежним тужилаштвима.

Горан Ковачевић Горанац има дебео кривични досије.

Марилина Века: „Не подлежите уценама ЕУ и САД – Косово је Србија“

Он је прошле године преживео напад у Новом Саду у ком је убијен његов телохранитељ и ММА борац Урош Стефановић. Том приликом је Ковачевић лакше рањен. Због пуцњаве на њега, ухапшена су двојица мушкараца којима се тренутно суди пред Вишим судом у Новом Саду. Ово није био први напад на Горанца. Пре пет година у пуцњави код основне школе у Новом Саду рањен је његов шурак Нико Ускоковић.

Горан Ковачевић Горанац био је ухапшен 2017. због сумње да је са још неколико особа учествовао у отмици Горана Цвијетића. Ова група на челу са Горанцем је, према наводима оптужнице, претећи пиштољем пребила Цвијетића у новосадском насељу Детелинара, а затим су га убацили у гепек „аудија А-6”.

Због тога је против Ковачевића и његових саучесника новосадско тужилаштво подигло оптужницу. На почетку суђења сви су се изјавили да су невини. Тврдили су да су извели „грађанско хапшење” Цвијетића, за ког су претпостављали да је 2016. био умешан у убиство Теодоре Каћански, девојке Горанчевог друга Ненада Стевића. Теодора Каћански убијена је грешком 2016. када је са својим дечком излазила из џипа испред зграде на Телепу у Новом Саду.

БЕЗ ОБРАЗЛОЖЕЊА: Новинару Николи Јовићу забрањен улазак у БиХ

Ковачевић је 2010. године ухапшен због сумње да је био на челу новосадског клана који је трговао „сканком” у Војводини. Приведен је заједно са припадницима клана након што је њихове прљаве послове готово годину дана интензивно пратила Безбедносно-информативна агенција. Члановима ове криминалне групе одузети су станови и куће, као и луксузни аутомобили. Горан Ковачевић Горанац је тада осуђен на седам и по година робије, а из затвора је изашао 2017.

Новосађанин Л. К. јавио се ове године појединим медијима са причом да је поднео кривичну пријаву због угрожавања безбедности против Ковачевића. Претње су, према наводима пријаве, почеле још пре три године када је Л. К. подигао брвнару на Рибарцу између два популарна новосадска ресторана на Дунаву.

Политика/Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published.