Волас разговарао са Шојгуом о инциденту Су-27 изнад Црног мора

Су-27

Pixabay

ЛОНДОН – Министар одбране Велике Британије Бен Волас разговарао је са руским колегом Сергејем Шојгуом о недавном инциденту када је руски ловац Су-27 испалио ракету у близини британског извиђачког авиона који је патролирао у међународном ваздушном простору изнад Црног мора.

Доживотна казна за мушкарца због силовања детета

„Два руска наоружана борбена авиона Су-27 су била у интеракцији 29. септембра са ненаоружаним авионом цивилног стила који је био у рутинској патроли изнад Црног мора. Није неуобичајено да авиони буду у сенци и овај дан није био другачији. Током те интеракције, међутим, испоставило се да је један од авиона Су-27 испустио пројектил у близини авиона изван визуелног домета”, рекао је Волас.

Британски министар одбране је рекао да је о овом инциденту разговарао директно са руским колегом Шојгуом, као и да му је пренео своју забринутост у светлу тог, како је рекао, потенцијално опасног ангажмана.

Марилина Века: „Не подлежите уценама ЕУ и САД – Косово је Србија“

„У писму сам јасно ставио до знања да је авион био ненаоружан, у међународном ваздушном простору и да је пратио унапред обавештену путању лета”, навео је Волас, преноси Танјуг.

Како је нагласио британски министар одбране у одговору руског министра одбране од 10. октобра наведено је да су спровели истрагу о околностима инцидента и да је реч о техничком квару на ловцу Су-27.

Волас је казао да је Британија потом наставила патролирање.

(ВИДЕО 18+) СТРАВИЧНИ СНИМЦИ МАСКРА НАД ЦИВИЛНИМ СТАНОВНИШТВОМ

Изразио је уверење да је инцидент могао да доведе до потенцијално опасних последица, али је додао да Велика Британија то не сматра „намерном ескалацијом”.

Руска страна још није коментарисала инцидент изнад Црног мора.

Политика/Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published.