Откривена тајна штампарија и заплењено више од четири милиона лажних евра

милион евра

Pixabay

Истражитељи процењују да је за само три месеца криминална мрежа штампала више од осам милиона евра у овој тајној штампарији

ХАГ – Европол је заједно са шпанском националном полицијом и полицијом Каталоније 21. септембра успео да уништи организовану криминалну групу укључену у производњу и дистрибуцију фалсификованих новчаница евра, саопштено је данас из европске полицијске службе.

Марилина Века: „Не подлежите уценама ЕУ и САД – Косово је Србија“

Наводи се да је приликом акције спроведено девет претрага локација у Аликантеу, Барселони, Малаги и Валенсији, да је ухапшено 12 особа, једна тајна штампарија је демонтирана, а заплењено је 4,3 милиона евра у висококвалитетним лажним новчаницама од 500 евра, као и велика количина опреме.

Како се наводи, полицијска интервенција је такође укључила Истражну бригаду Банке Шпаније, јединице за подршку из Генералног савета правосуђа и агенте из јединица за борбу против нереда, како би се олакшао приступ и обезбедило подручје.

Патријарх Порфирије личном донацијом помаже 15 студената у Хрватској

Европол наводи да су фалсификатори користили врхунску технологију за производњу фалсификованих новчаница у еврима, које се сматрају неким од најсофистициранијих фалсификата икада откривених у ЕУ.

Такође, наводи се да су истражитељи из Истражне бригаде Банке Шпаније идентификовали главног осумњиченог иза штампарије као особу која ја власти већ била позната због сличних криминалних радњи 2009. године.

ЊЕГОВА СВЕТОСТ У СРПСКОЈ АТИНИ: „Од оних који су изгубили некога, никада нисам чуо једину реч мржње према онима који су зло учинили“

Истражитељи процењују да је за само три месеца криминална мрежа штампала више од осам милиона евра у овој тајној штампарији, која је у септембру уништена, а да је лажни новац коришћен за различите криминалне активности, укључујући трговину дрогом, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Политика/Идентитет.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published.